آنی غذا: نتایج یك مطالعه نشان داده است الگوی رژیم غذایی شرقی با كاهش شیوع بیماری چشمی دژنراسیون ماكولا مرتبط می باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، تحقیق اخیر نشان داده است رژیم غذایی بر خطر ابتلاء به بیماری چشمی دژنراسیون ماكولا و روند پیشرفت آن تأثیر می گذارد. دژنراسیون ماكولا یك بیماری چشمی در رابطه با افزایش سن است كه سبب بروز نابینایی غیرقابل بازگشت در افراد ۶۰ سال به بالا می شود. این مطالعه شامل بررسی ۱۸ تحقیق با كیفیت بالا در این زمینه بود. طبق این گزارش رژیم غذایی مدیترانه ای با كاهش ریسك روند پیشرفت این بیماری چشمی مرتبط می باشد. پژوهشگران دریافتند رژیم غذایی شرقی (با مصرف بیشتر سبزیجات، حبوبات، میوه، غلات كامل، گوجه فرنگی و غذاهای دریایی) سبب كاهش شیوع بیماری دژنراسیون ماكولا می شود، درحالیكه رژیم غذایی غربی (با مصرف بیشتر گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، محصولات لبنی پرچرب، سیب زمینی سرخ كرده، غلات تصفیه شده و تخم مرغ) خطر شیوع این بیماری چشمی را بیشتر می كند. بگفته پژوهشگران، مصرف زیاد سبزیجات سرشار از كاروتنوئید و ماهی های چرب حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ برای افراد در معرض خطر ابتلاء به این بیماری چشمی مفید می باشد. رژیم غذایی دارای شاخص گلوكز بالا و مصرف الكل با افزایش خطر ابتلاء به این بیماری مرتبط می باشد. «نائوكو چپمن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوكلند نیوزیلند، در این زمینه می گوید: «بهبود كیفیت رژیم غذایی، افزایش مصرف مواد خوراكی حاوی مواد مغذی موردنیاز برای شبكیه چشم، و اجتناب از مصرف مواد خوراكی ایجادكننده لطمه اكسایشی، نقش مهمی در حفظ سلامت چشم در مقابل بیماری دژنراسیون ماكولا دارد.»
منبع: آنی غذا