محققان می گویند؛ ایستاده غذا خوردن بر درك طعم غذا تاثیر می گذارد

آنی غذا: تحقیقات نشان می دهد وضعیت غذاخوردن بر درك طعم غذا تاثیر می گذارد بطوریكه در حالت نشسته، طعم غذا به مراتب بهتر است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران دانشگاه ساوت فلوریدا دریافتند مدت طولانی ایستادن و در همان حین غذا خوردن سبب بروز استرس فیزیكی شده و جوانه های چشایی را خاموش می كند. پژوهشگران در این مطالعه به بررسی این مساله پرداختند كه چگونه سیستم وستیبولار كه مسئول حفظ تعادل و جهت یابی مكانی است، با سیستم حس چشایی كه بر طعم و مزه تاثیر می گذارد، در تعامل هستند. «دیپایان بیسواس»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «براساس این یافته ها می توان به این نتیجه رسید والدین زمانیكه می خواهند مواد خوراكی سالم و بدطعم یا داروهای بدطعم به كودك شان بدهند بهتر است در حالت ایستاده آنرا به كودك شان بخورانند.» تیم تحقیق دریافت نیروی جاذبه سبب می شود خون به قسمت های تحتانی بدن كشیده شود در نتیجه قلب برای پمپاژ خون به سمت قسمت های فوقانی بدن، سخت تر فعالیت می كند و ضربان قلب افزایش می یابد. همین شرایط سبب فعال شدن محور آدرنال هیپوتالاموس-هیپوفیز شده و غلظت هورمون استرس موسوم به كورتیزول را بیشتر می كند. این واكنش زنجیره ای سبب كاهش حساسیت حسی شده كه بر ارزیابی طعم و مزه غذا و نوشیدنی، درك دمای غذا و حجم كلی مصرف تاثیر می گذارد. بگفته پژوهشگران، زمانیكه فردی احساس ناراحتی می كند غذای كه در حالت عادی طعم خوبی دارد برایش خوشایند و خوش طعم نیست.

منبع: