به گزارش آنی غذا، متخصص طب سنتی به تشریح خواص میوه هایی که به بهبود مشکلات گوارشی کمک می کنند پرداخت.
مریم مقیمی متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد کسانیکه مشکلات گوارشی دارند اظهار نمود: بهترین میوه برای کسانیکه مشکلات گوارشی دارند در فصول سرد سیب پاییزی و بِه رسیده و شیرین است. سفارش می شود این افراد زیاد از مرکبات با مزاج سرد استفاده نکنند. خوردن میوه با پوست یا بدون پوست مقیمی اظهار داشت: خیلی از افراد میوه را از بازار خریداری می کنند و کمتر به میوه ارگانیک دسترسی دارند، پس سفارش می شود پوست میوه را موقع مصرف بکنند. پوست میوه دارای خواصی است اما به علت تجمع سموم در پوست آن نخوردنش برای بدن شخص بهتر است. متخصص طب سنتی عنوان کرد: اشخاصی که نمی توانند میوه خام مصرف کنند و مشکل گوارش دارند، می توانند بخارپز استفاده نمایند. اگر فردی مشکل دیابت ندارد از مربای میوه هم می تواند استفاده نماید. وی افزود: اشخاصی که مشکل گوارش دارند از آب سیب و به استفاده نمایند و یا آنرا تبدیل به رب برای صبحانه کنند. همینطور آب و رب سیب و به برای افراد دیابتی هم خوب است چونکه شیرینی آن از خود میوه گرفته شده است.
مرکبات مفید برای بدن مقیمی اظهار داشت: از تمام مرکبات میتوان بهره برد اما بهترین این میوه ها مخصوصاً برای کسانیکه مشکل معده و گوارش دارند انار شیرین است که به شکل آب لمبو و جویدن پی های داخل انار سبب بهت، شدن گوارش می شود. سیب و به بخارپز، دم نوش پرتغال، لیمو شیرین هم می تواند کمک کننده سیستم ایمنی اشخاصی که مشکل معده دارند باشد. وی اذعان کرد: اشخاصی که مشکل خاصی ندارند و نرمال هستند سه چهار واحد میوه در طول روز مصرف داشته باشند اما اشخاصی که مشکلات نفخ و ترش معده دارند بسیار کم استفاده نمایند و به شکل یک چهارم آب پرتغال با کمی عسل یا زنجبیل که مصلح است مصرف کنند. اما برای کسانیکه گوارش آنها حاد شده است منع کلی مصرف مرکباتی چون پرتغال، لیموشیرین و نارنگی را دارند. توصیه طب سنتی متخصص طب سنتی اضافه کرد: بسیاری از افراد در فصول سرد گرفتار مشکلات گوارشی شامل یبوست و نفخ می شوند که ما سفارش می نماییم افراد از انجیر و آلوبخارا خیسانده شده استفاده نمایند. وی مطرح کرد: در طب سنتی اصطلاحی داریم که ماده بیماری زا در بدنی ایجاد می شود که مواد و اخلاط در آن تجمع کرده اند و علت این که کسانیکه زیاد سرما می خورند در این فصل می تواند این باشد که گرفتار یبوست هستند. اگر افراد می خواهند کمتر گرفتار بیماری شوند از یبوست پرهیز کنند. مقیمی در انتها تصریح کرد: افراد در تمامی سنین از خوردن غذاها و آبمیوه های صنعتی، غذاهای دیر هضم و سنگین چون ماکارونی، کله پاچه و حلیم استفاده نکنند یا اگر می خواهند استفاده نمایند مقدار مصرفی آن بسیار کم باشد.
منبع: anighaza.ir