آنی غذا: مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به ادعای استفاده از مواد افزودنی سرطان زا در کارگاه های قنادی و تولید قند، توضیحاتی داد.
عبدالعظیم بهفر، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سدیم هیدروسولفیت با نام تجاری بلانکیت یک ترکیب گوگردی است که در صنعت تولید غذا از ترکیبات گوگردی به عنوان دودی کردن محصول، افزایش طول عمر (نگه دارنده) و رنگ زدایی استفاده می شود. وی ادامه داد: در کارگاه های تولیدی نبات بمنظور ایجاد رنگ سفید محصول و همین طور ظاهر بهتر آن از بلانکیت استفاده می شود. بهفر افزود: نتایج مطالعاتی که بمنظور بررسی مقادیر باقی مانده بلانکیت در قند، شکر و نبات های تولیدی کارگاه ها انجام شد؛ نشان داده است که در هیچکدام از بلانکیت های استفاده شده به عنوان افزودنی در فرآوری تولید نبات و قند و شکر و نمونه های گرفته شده، غلظت بلانکیت بیش از حد تعیین که در قند و نبات ۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم و شکر ۱۵ میلی گرم بر کیلوگرم، نبود. وی ادامه داد: بیشترین و کمترین مقدار بلانکیت به ترتیب ۹/۳۳۸ و ۱/۵۳ میلی گرم بر کیلوگرم بود. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اشاره کرد: نتیجه بیان کننده میزان کم بلانکیت موجود در قند، شکر و نبات بوده است که دلیل آن نیز به ارائه آموزش و نظارت های مکرر ارزیابی شد، پس قاطعانه اعلام می شود میزان بلانکیت در نمونه ها کمتر از حد مجازی بود که شایعات به آن دامن می زنند. بهفر اضافه کرد: امروزه به سبب دسترسی سهل به ابزار، شاهد تولید محتواهای بی شمار در مقوله های مختلف همچون مباحث در رابطه با حوزه سلامت و غذا هستیم که طبیعتاً مطالب مورد بحث به لحاظ علمی، فنی و تخصصی مورد تأیید نیستند. وی اظهار داشت: منطقی و آسان ترین راه پیگیری مطالب، از حوزه های تخصصی است به همین دلیل به عنوان یک پیشنهاد مهم تاکید می شود به هیچ وجه فضای مجازی پیوست انتخاب و تصمیم گیری قرار نگیرد. به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، در شبانه روز گذشته یک نفر در فضای مجازی با انتشار کلیپی از خودش، مدعی شده که در عرصه قنادی و کارگاه های تولید قند، از مواد افزودنی سرطانزا استفاده می شود.
منبع: anighaza.ir