متخصص ویروس شناسی عنوان كرد؛ راه اصلی انتقال بیماری های ویروسی

به گزارش آنی غذا، یک متخصص ویروس شناسی، راه اصلی انتقال بیماری های ویروسی را از راه آب و غذای آلوده دانست.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، رضا محبی، ضمن اشاره به این که با گرم شدن هوا بیماری های گوارشی در میان افراد جامعه زیاد می شود، اظهار داشت: عوامل میکروبی در بروز بیماری های گوارشی نقش قابل توجهی دارند. وی ادامه داد: عفونت های باکتریایی و آلودگی های مواد غذایی، می توانند منجر به مسمومیت شوند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عوامل ویروسی را عامل دیگر عفونت ها و بیماری های در ارتباط با دستگاه گوارش عنوان نمود و اظهار داشت: طیف وسیعی از ویروس ها می توانند فرد را به بیماری های گوارشی مبتلا کنند که این ویروس ها بعنوان ویروس گوارشی و یا روده ای تعریف می شوند. محبی افزود: بخشی از آدنو ویروس ها می توانند منجر به بیماری های گوارشی شوند که در میان آنها نقش روتاویروس و آسترا ویروس از تمام مهم تر است. وی در پاسخ به این سؤال که در چه مناطقی ویروس های دستگاه گوارش بیشتر در چرخش هستند، توضیح داد: عفونت های دستگاه گوارش در نقاط مختلف دنیا و در سطح شهرها و روستاها دیده می شوند، کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست و احتمال این که در مناطق مختلف آلودگی ویروسی را داشته باشیم وجود دارد، اما در مناطقی که تجمع افراد بیشتر و شرایط رعایت بهداشت پایین تر باشد و یا در نقاطی که دسترسی به آب سالم کمتر و یا در مکان هایی که مواد غذایی در شرایط ناسالم سرو و تهیه شود، امکان ابتلاء به ویروس دستگاه گوارش به مراتب بیشتر است. این متخصص ویروس شناسی، به راه های جلوگیری از ویروس های دستگاه گوارش اشاره نمود و اظهار داشت: به صورت کلی راه انتقال این ویروس ها راه گوارشی است به این مفهوم که مصرف آب یا غذای آلوده، می تواند منجر به انتقال ویروس ها شود، اما در عین حال، دست آلوده، استفاده از سرویس بهداشتی عمومی (در صورتی که این سرویس ها آلوده به ویروس باشد و به درستی شست و شوی دست انجام نشود)، دستگیره های آلوده به ویروس و سایر مکانهای آلوده، برای خود فرد و افراد دیگری که از این مکانها استفاده می نمایند احتمال انتقال آلودگی را بالا می برد. محبی با اشاره به اینکه در این نوع بیماری های گوارشی انتقال فرد به فرد هم مطرح است، تصریح کرد: در اشخاصی که از بیمار دچار ویروس گوارشی مراقبت می کنند احتمال انتقال وجود دارد، باید با رعایت کامل بهداشت، شست و شوی مداوم دست ها با آب و صابون از انتقال پیشگیری کرد. وی با تکیه بر نقش پررنگ آب و غذا در انتقال بیماری های ویروسی، رعایت اصول بهداشتی و شست و شوی مکرر دست ها، به ویژه در امکان عمومی را مورد توجه قرار داد.

منبع: