آنی غذا: یک مطالعه جدید نشان میدهد که خوردن گوشت قرمز فرآوری شده احتمال مبتلاشدن به زوال عقل را بیشتر می کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بطور کلی، تنها دو وعده در هفته مصرف گوشت قرمز فرآوری شده با افزایش ۱۴ درصدی خطر زوال عقل در مقایسه با افرادی که کمتر از سه وعده در ماه مصرف می کردند، مرتبط بود.
محققان دانشگاه هاروارد در این مطالعه، بالاتر از ۴۳ سال داده های ۱۳۰۰۰۰ نفر را در مطالعه طولانی مدت بهداشت پرستاران و متخصصان سلامت جمع آوری کردند. پژوهشگران بطور خاص ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و زوال عقل را بررسی کردند.
هر دو تا چهار سال یکبار، از شرکت کنندگان در مورد میزان و تعداد دفعات مصرف انواع غذاها، همچون گوشت قرمز فرآوری شده، سوال می شد. یک وعده از این نوع گوشت ها می تواند شامل بیکن (دو برش)، هات داگ (یک عدد)، سوسیس (دو حلقه کوچک)، یا سایر ساندویچ های گوشت فرآوری شده باشد.
همچنین از مردم در مورد میزان مصرف آجیل و حبوبات، همچون کره بادام زمینی (۱ قاشق غذاخوری)، بادام زمینی، گردو یا سایر مغزها (۲۸ گرم)، شیر سویا (لیوان ۲۲۷ میلی لیتری)، لوبیا سبز، لوبیا یا عدس، نخود فرنگی، یا توفو یا پروتئین سویا سوال شد.
به طور کلی، ۱۱۱۷۳ مورد زوال عقل در طول دوره مطالعه ظاهر شد.
یافته اصلی: افرادی که گفتند یک چهارم یا بیش از هر نوع گوشت قرمز فرآوری شده را در روز می خورند، ۱۴ درصد بیش از افرادی که کمتر از ۱/۱۰ وعده در روز مصرف می کنند، در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل هستند.
آنها دریافتند که هر وعده اضافی گوشت قرمز فرآوری شده که در روز خورده می شود با حدود ۱.۶ سال پیری شناختی مرتبط می باشد که شامل زبان، عملکرد اجرائی و پردازش ذهنی است. تیم تحقیق گزارش داد که این وعده روزانه اضافی با حدودا ۱.۷ سال پیری شناختی برای حافظه کلامی مرتبط بود- توانایی یادآوری و درک کلمات و جملات.
با این حال، تغییرات در رژیم غذایی می تواند به توقف این کاهش کمک نماید.
این مطالعه نشان داد که وقتی مردم وعده های غذایی روزانه گوشت قرمز فرآوری شده را با آجیل و / یا حبوبات جایگزین کردند، ۲۰ درصد با کاهش خطر ابتلاء به به زوال عقل و ۱.۳۷ سال کمتر پیری شناختی روبرو بودند.
«یوهان لی»، سرپرست تیم تحقیق، اشاره کرد: «گوشت قرمز فرآوری شده ممکنست برای مغز مضر باشد برای اینکه دارای سطوح بالایی از مواد مضر مانند نیتریت ها [مواد نگهدارنده] و سدیم است.»