ارتباط مصرف بلندمدت غذاهای ناسالم با اختلالات پایدار در حافظه

به گزارش آنی غذا، نتایج آزمایش های تازه نشان داده است مصرف بلندمدت وعده های غذایی پرچرب و شیرین می تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، در سالهای اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذاهای فرآوری شده را با خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته اند. یکی از یافته های دیگر چنین مطالعاتی این بود که این نوع غذاها اغلب بر حافظه تاثیر می گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.
متخصصان در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا از خود پرسیدند که با عنایت به نتایج تحقیقات پیشین، اگر افراد از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالم داشته باشند، این شیوه زندگی چه نتایجی را می تواند برای آنها در برداشته باشد؟
برای یافتن پاسخ، یک تیم تحقیقاتی شماری از موش ها را از سن ۲۶ تا ۵۶ روزگی تحت رژیم غذایی حاوی غذاهای پرچرب و شیرین قرار داد.
این بازه سنی برای موش ها مشابه دوران نوجوانی در انسان ها است؛ زمانیکه مغز به صورت قابل توجهی در مرحله رشد قرار دارد. گروه دیگری از موش های صحرایی در همین سن به جای آن غذای سالم خوردند تا دانشمندان بتوانند تفاوت آنها را بهتر دریابند.
پس از این بازه زمانی در آزمایش های حافظه مشخص شد موش هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی توانستند اشیاء جدید را در صحنه ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند، شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.
این در حالی بود که گروه دیگر موش ها که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.
«اسکات کانوسکی»، عصب شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در اینباره می گوید: آن چه که ما در آزمایشاتمان می بینیم اینست که اگر موش ها با رژیم غذایی ناسالم بزرگ شوند، حافظه شان اختلالات پایدار پیدا می کند.
مشکلات حافظه برای موش های گروه اول حتی زمانیکه به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان ها)، ادامه داشت.
به گزارش یورونیوز، «آنا هیز»، نویسنده ارشد و محقق تغذیه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی ضمن اشاره به تخریب نقش یک انتقال دهنده عصبی کلیدی در مغز حیوانات به نام «استیل کولین» اظهار داشت: سیگنال معروف به استیل کولین سازوکاری است که به موش ها کمک می نماید تا رویدادها را رمزگذاری کرده و به خاطر بسپارند. این روند مشابه حافظه اپیزودیک در انسان ها است که به ما امکان می دهد تا رویدادهای گذشته خویش را به خاطر بسپاریم. به نظر می آید این سیگنال در حیواناتی که با رژیم غذایی چرب و شیرین رشد کرده اند، اتفاق نمی افتد.
متخصصان می گویند تطابق دادن کامل نتایج این آزمایش با انسان ها دشوار است و باید هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص صورت گیرد.
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Brain، Behavior، and Immunity» انتشار یافته است.

منبع: