به گزارش آنی غذا، همه روزه رژیم های غذایی جدیدی درحال ظهور هستند، اما رژیم غذایی معروف به کم کربوهیدرات سال ها است که جایگاه و محبوبیت خویش را حفظ نموده و افراد بسیاری در جهان برای کاهش وزن خود از آن استفاده می نمایند.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، رژیم های غذایی جدید البته در یک مورد مشترک هستند و همگی تلاش می کنند دریافت کربوهیدرات ها را به حداقل برسانند. با این وجود هنوز خیلی از مردم در مورد معنای واقعی «مصرف کم کربوهیدرات» سردرگم هستند.
نتایج یک بررسی جدید که بیشتر از ۵۰۰ کارآزمایی بالینی را مورد مطالعه قرار داده است، نشان داده است که اغلب آنها یک رژیم کم کربوهیدرات را معادل محدود کردن مصرف آنها به کمتر از ۳۰ درصد از کل کالری دریافتی یا مصرف حداکثر ۱۰۰ گرم در روز تعریف می کنند. اما آیا این برای هر رژیمی کار می کند؟
در تحقیق انجام شده یافته های ۵۰۸ مطالعه بالینی انتشار یافته بین سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۲۲ میلادی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند و هر چند نتایج، متوسط میزان کاهش کربوهیدرات در رژیم های غذایی را ۳۰ درصد نشان می داد، با این وجود متخصصان می گویند درصدها از صفر تا ۵۰ درصد کل کالری متغیر بودند.
از سوی دیگر وقتی مساله به تعیین سهم وزنی کربوهیدرات ها می رسید، خیلی از رژیم های غذایی حدودا هم نظر بودند و محدودیت خویش را در زیر ۱۰۰ گرم تعریف می کردند. متخصصان می گویند با عنایت به مزایای رژیم های غذایی کم کربوهیدرات، رسیدن به یک تعریف توافقی استاندارد ضروریست.
رژیم های کم کربوهیدرات بسیار جذاب هستند و به نظر نمی رسد محبوبیت آنها به این زودی ها رو به افول بگذارد. از همین رو جای تعجب نیست که خیلی از تحقیقات در مورد رژیم های غذایی کم کربوهیدرات در ارتباط با وزن یا ترکیب بدن انجام شده است.
دکتر «تیلور والاس»، محقق اصلی این مطالعه در اینباره می گوید: حجم عظیم آزمایش های بالینی روی رژیم های غذایی کم کربوهیدرات انتشار یافته در دو دهه گذشته قابل توجه بوده است.
کارشناسان می گویند از آنجائیکه عموم رژیم های غذایی حول محور پایین آوردن مصرف کربوهیدرات ها دور می زنند، مردم عمدتا از خوردن کربوهیدرات ها ترسیده اند. تحت همین تبلیغات خیلی از افراد مصرف هر نوع کربوهیدرات ها را «بد» تلقی می کنند و عده ای حتی تا آنجا پیش می روند که می گویند همه آنها منجر به افزایش وزن و مشکلات سلامتی می شوند.
در حالیکه این عقاید فاقد پایه و اساس هستند و تفاوت های ظریف را در نظر نمی گیرند. بخصوص با عنایت به این که میوه ها، سبزیجات و غلات کامل همه منابع کربوهیدراتی هستند که تغذیه کاملی را عرضه می دهند.
یک تغذیه سالم احتیاج به مصرف مقادیر کافی از کربوهیدرات ها دارد، با این وجود مقدار آن با عنایت به هر رژیم غذایی مختلفی می تواند تفاوت کند. این در شرایطیست که بحث در بین کارشناسان تغذیه برای رسیدن به یک میزان استاندارد در رژیم غذایی کم کربوهیدرات ادامه دارد.
به گزارش یورونیوز، پیش تر یک مطالعه که توسط واحد تغذیه دانشگاه «هاروارد» آمریکا انجام شده بود، نشان می داد کسانی که رژیم های سالم کم کربوهیدرات را بعنوان یک استراتژی اولیه برگزیده اند، به صورت متوسط حدودا ۲.۲ کیلوگرم وزن از دست داده اند.
نتایج مطالعات تازه در ژورنال علمی «Critical Reviews in Food Science and Nutrition» انتشار یافته است.
منبع: آنی غذا