به گزارش آنی غذا، یک متخصص تغذیه اظهار داشت: کره روغن حیوانی و خامه به سبب این که حاوی چربی اشباع و ترانس هستند، یک دفعه در هفته، مصرف شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، شیما جزایری، در گفتگو با رادیو سلامت با اعلان اینکه بشقاب غذایی یکی از راهنماهای تغذیه های سالم می باشد، اضافه کرد: در این رژیم غذایی افراد بشقاب غذایی را به دو بخش تقسیم می کنند. یک قسمت (یک نیمه) را سبزی و میوه همچون کاهو، قارچ، کلم، گوجه فرنگی، سبزی خوردن، هویج و…، می ریزند که البته باید مقدار سبزی از میوه بیشتر باشد. وی افزود: غلات کامل شامل نان کامل، نان جو و برنج قهوه ای باید یک چهارم از بشقاب را پر کند و یک چهارم بعدی را نیز باید از پروتئین ها از قبیل گوشت سفید، قرمز و ماهی ها پر شود. این دکتری تخصصی تغذیه درباب مصرف مایعات در بشقاب غذایی سالم بیان کرد: در این رژیم، مصرف آب، چای کمرنگ، قهوه البته به شرطی که فرد مشکل گوارشی و رفلاکس معده نداشته باشد، سفارش می شود؛ و دو واحد لبنیات شامل یک لیوان شیر و یک لیوان ماست هم باید استفاده گردد وی با اعلان اینکه در رژیم غذایی «بشقاب غذایی سالم»، نوع کربوهیدرات از مقدار آن مهم تر است، اضافه کرد: در این رژیم غذایی از کربوهیدرات های مفید از قبیل غلات کامل استفاده می شود. بدین جهت مصرف قند و شکر، شیرینی جات، افزودنی ها و نوشابه در رژیم بشقاب غذایی سالم سفارش نمی شوند. جزایری درباره ی بشقاب غذایی افراد مبتلا به دیابت افزود: بشقاب غذایی بیماران دیابتی، هم حدودا شبیه بشقاب غذایی اشخاص دیگر است، فقط در افراد دیابتی، سبزی های نشاسته ای را از بقیه سبزی ها جدا می نماییم. سیب زمینی، کدوحلوایی، ذرت و باقلا سبز را برای آنها در دسته، مواد پروتئینی طبقه بندی می شوند. در حالتی که پنیر برای افراد عادی در گروه لبنیات قرار دارد. وی ادامه داد: رژیم افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، شبیه عموم مردم است. منتهی مصرف قند و شکر خیلی کم تر خواهد بود. این دکتری تخصصی تغذیه در پاسخ به این پرسش که در رژیم غذایی نوجوانان مصرف لبنیات چه تفاوتی با بزرگسالان دارد، اظهار داشت: بزرگسالان روزانه دو واحد و نوجوانان سه واحد لبنیات باید در روز مصرف کنند. وی اظهارکرد: در کنار بشقاب غذایی، ظرف روغن سالم به میزان متعادل وجود دارد. این روغن شامل روغن زیتون، کلزا (کانولا)، کنجد و گاهی روغن آفتابگردان و سویا است.
منبع: anighaza.ir