فوق تخصص اطفال عنوان كرد؛ مهم ترین اشتباه غذایی برای مادران شیرده

به گزارش آنی غذا، یک فوق تخصص اطفال، در مورد حساسیت برخی نوزادان به شیر، نکاتی را متذکر شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، امیرحسین حسینی، ضمن اشاره به این که حساسیت نوزادان به شیر مساله ای نسبتاً شایع است، اظهار نمود: این مساله یکی از شایع ترین مواردی است که از آغاز تولد خیلی از والدین با آن مواجهند. وی ضمن اشاره به این که بسیاری از مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می کنند قبل از هر نشانه ای برخی مواد غذایی را حذف می کنند، اضافه کرد: در ابتدای تولد این ذهنیت وجود دارد که باید لبنیات از سبد غذایی مادر حذف شود، این اقدام اشتباه منجر به حذف مهم ترین منابع غذایی می شود که ضرر آن متوجه مادر و نوزاد است. حسینی با اشاره به اینکه شیرخواران توسط شیرمادر و فرموله های شیرخشک تغذیه می شوند، تصریح کرد: در دسته اول نیازی نیست به صورت خودسرانه هیچ منبع غذایی اصلی از رژیم غذایی مادر حذف شود، بعضی از مواد غذایی مثل فست فودها و مواد غذایی صنعتی چون فاقد ارزش غذایی هستند، در سبد غذایی جایی ندارند و عملاً حذف آنها تأثیری هم در روند رشد نوزاد نخواهد داشت. وی تصریح کرد: حذف مواد غذایی حساسیت زا مثل پروتئین های گاوی، لبنیات، گندم، غذاهای دریایی، آجیل ها، گوشت یا سویا نباید به صورت خودسرانه صورت گیرد. حسینی ضمن اشاره به این که در مواردی مشاهده دفع مقدار زیادی خون در مدفوع خطرناک می باشد، اضافه کرد: دفع رده خون به مقدار جزئی اهمیت چندانی ندارد ولی افزایش دفع مدفوع اسهالی، بلغم زیاد، علامت های پوستی به شکل اگزمای پوستی و یا علامت های تنفسی احتیاج به بررسی بیشتر توسط پزشک متخصص اطفال را دارد. وی افزود: در حساسیت نوزاد به شیر، متداول ترین و نخستین احتمال، حساسیت به پروتئین های گاوی است. حسینی ضمن اشاره به این که در درجه اول باید شیر گاو، شیرپاستوریزه و یا گوسفندی و یا سایر دام ها از سبد غذایی مادر حذف شود، تصریح کرد: اگر با حذف شیر شرایط نوزاد بهتر نشود باید در بازه های زمانی دوهفته ای سایر مواد غذایی تا رسیدن به شرایط طبیعی هم حذف شود. وی افزود: با حذف غذایی که نوزاد به آن حساسیت دارد، رفته رفته شرایط سلامت نوزاد عادی می شود ازاین رو مادر باید حداقل در بازه زمانی ۶ تا ۹ ماهه رژیم عاری از ماده حساسیت زا را رعایت کند. حسینی در رابطه با شیرخوارانی که از فرموله ها و یا اصطلاحاً شیرخشک استفاده می نمایند هم اظهار داشت: اگر به هر علتی مادر قصد شیر دادن به کودک را نداشته باشد، باید از شیرخشک های معمولی شماره یک استفاده گردد و اگر مواردی از حساسیت مثل اگزمای پوستی، اسهال، دفع خون در مدفوع، علامت های تنفسی مثل سرفه زیاد، حساسیت، خس خس و صدایی شبیه سوت زدن هنگام تنفس دیده شد، در درجه اول احتمال حساسیت به پروتئین گاوی وجود دارد. وی اظهار داشت: در تغذیه نوزاد گرفتار حساسیت به پروتئین های شکسته شده، باید از پروتئین های هیدرولیزه و مخصوصی که توسط متخصصان آلرژی و کودک تجویز می شود، استفاده نمود. حسینی، توجه به سابقه ابتلاء به آلرژی در خانواده هایی که سابقه آلرژی به پروتئین هایی گاوی در نوزادان قبلی خانواده وجود داشته را خواهان شد و تصریح کرد: در این موارد اگر مادر به هر علتی می خواهد از شیرهای فرموله شده استفاده نماید باید از شیرخشک هایی که پروتئین آنها شکسته شده است، استفاده نماید. به قول عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اگر نوزاد همچنان به شیرهای معمول مخصوص پروتئین گاوی هم واکنش حساسیت زا نشان داد، طبیعتاً باید به سراغ فرموله های مخصوص برویم که پروتئین آن در مقادیر بیشتری شکسته شده است. حسینی سفارش کرد: جهت بررسی و درمان شیرخواران مبتلا به حساسیت به شیر مادر و یا شیرهای فرموله شده باید مداخلات بیشتری توسط پزشک فوق تخصص گوارش و یا آلرژی صورت گیرد.

منبع: