آنی غذا: یک متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباب مصرف فست فودها و چاقی، توضیحاتی ارائه داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، کوروش جعفریان، با بیان این مطلب که روز به روز بر آمار چاقی در کل جهان اضافه می شود، اظهار داشت: متأسفانه هیچ کشوری تابحال موفق به کاهش آمار چاقی در افراد کشورش نشده است. وی همین طور اضافه کرد: اگر بخواهیم در یک جامعه بزرگ غربالگری نماییم، بهترین روش، اندازه گیری BMI (شاخص توده بدنی) است. جعفریان در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از افراد با وجود شاخص توده بدنی مناسب، مبتلا به انواع بیماریها همچون فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی هستند، اما افراد دیگری با ابتلاء به چاقی، هیچ بیماری ندارند، اظهار داشت: خیلی از بیماریها منشأ وراثتی دارد و به چاقی یا لاغری کمتر ارتباط دارد. وی، چاقی واقعی را افزایش تعداد سلول های چربی و بدتر از آن، افزایش حجم سلول های چربی دانست و اضافه کرد: اگر فردی با حجم بالای سلول های چربی روبرو باشد، در آینده با بیماریهای زیادی مواجه خواهد شد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد: تغذیه نامناسب در دوران نوزادی و بلوغ، موجب افزایش تعداد سلول های چربی در بدن می شود، متأسفانه در این مقطع از زندگی، برای کاهش تعداد سلول های چربی، برنامه ریزی مناسبی وجود ندارد و نوزاد چاق به نوجوان چاق و نوجوان چاق به بزرگسال چاق، تبدیل خواهد شد. این متخصص تغذیه، متوسط مصرف نان در کشور را حدود ۱۶۰ کیلوگرم برای هر فرد دانست که سرانه مصرف بسیار زیادی است، در عوض مصرف روغن زیتون در کشور برای هر فرد، سالانه کمتر از ۲۰۰ گرم ذکر شده است، در صورتیکه مصرف روغن زیتون از خیلی از بیماریها همچون چاقی ناسالم و پر فشار خونی جلوگیری می کند، وی مصرف نکردن روغن زیتون را، خیانت به سلامت دانست. وی با تأکید بر تصحیح الگوی غذایی در کشور، اظهار داشت: تنها ۱۲ درصد از مردم کشور سالم و سلامت تغذیه می کنند و حدود ۸۸ درصد از مردم، سبک تغذیه و عادات غذایی ناسالمی دارند. جعفریان در پاسخ به این پرسش که آیا روش طبخ کباب درست است، اظهار داشت: کباب از ماده غذایی ارزشمندی تهیه شده است، اما روش طبخ آن صحیح نیست و با این روش طبخ (بر روی آتش)، ترکیبات سرطانزایی به گوشت اضافه می شود. وی افراط و تفریط را ناصحیح خواند و مصرف کم فست فودها (هر سه ماه یکبار) را بی خطر دانست. این استاد دانشگاه اظهار داشت: چاقی در ذهن ما است، باید به عواملی که ذهن ما را می سازند دقت کنیم، اگر ذهن ما بدون فکر به طرف غذاهای ناسالم برود، گرفتار خواهد شد، اما با فکر خوب به سمت غذای سالم می رویم و سلامت خواهیم ماند. وی تنها راه نجات از چاقی را، ایده های سالم غذایی دانست. جعفریان، کاهش میزان سوء تغذیه در کشور را موفقیت بزرگی دانست و اظهار داشت: همزمان با کاهش سوءتغذیه، متأسفانه افزایش وزن و چاقی نیز حادث شده است، بدین سبب پیش از انجام هر کاری، برنامه ریزی های صحیح و آزمون خطاهای پی در پی، موفقیت ۱۰۰ درصد را ممکن خواهد ساخت. وی در پاسخ به این پرسش که آیا انواع چاقی ها با وراثت ربط دارد، اظهار داشت: در ۸۰ درصد چاقی ها، ژنتیک نقش مهمی دارد، زمینه ژنتیکی بطور قطع یک عامل تأثیر گذار در چاقی است، اما رفتارهای ما می تواند ژنتیک ما را تغییر دهد. رفتارها بر روی ژنوم ما تأثیر می گذارند و ما نیز آنرا به آیندگان انتقال می دهیم. این ممتخصص تغذیه اشاره کرد: ما می توانیم با رفتارها و باورهای درست، ژنتیک سالم را به نسل های بعدی منتقل نماییم. سال ها طول می کشد تا بتوانیم از یک فاکتور غلط ژنتیکی، به فاکتور صحیح ژنتیکی دست یابیم. جعفریان در پاسخ به این پرسش که کدام نوع رژیم، درمان چاقی خواهد بود، اظهار داشت: هیچ رژیمی، چاقی را درمان نخواهد کرد، تمام رژیم ها بطور قطع با شکست روبرو می شوند، برای اینکه تفکر ما تغییر نکرده است، هر زمانی که تفکر ما تغییر کند و برای به دست آوردن سلامتی، بدنبال غذای سالم باشیم، چاقی حتما مرتفع خواهد شد. این استاد دانشگاه اشاره کرد: به طبیعت بازگردید و مواد غذایی سالم را انتخاب کنید. تا آن زمان که مغز شما انتخاب درستی نداشته باشد، چاقی برطرف نخواهد شد. وی همین طور آلودگی هوا را مانعی برای ورزش کردن دانست و اظهار داشت: برطرف شدن آلودگی هوا، از ضروریات داشتن زندگی سالم می باشد.