به گزارش آنی غذا، تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف روزانه یک همبرگر امکان دارد خطر مبتلا شدن به بیماری قلبی را افزایش دهد، اما نه لزوماً به دلایلی که مردم اغلب فکر می کنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، مطالعه حدود ۴۰۰۰ فرد مسن نشان داد افرادی که گوشت قرمز زیادی می خوردند در معرض خطر بیماری قلبی و سکته بودند.
اما هیچ مدرکی وجود نداشت که این ارتباط به خاطر افزایش سطح کلسترول “بد” خون است.
در عوض، محققان این خطر را تا حدی در مواد خاصی که توسط میکروبیوم روده تولید می شود ردیابی کردند. وقتی این باکتری ها گوشت قرمز را هضم می کنند، ماده شیمیایی به نام TMAO تولید می کنند که می تواند التهاب و لخته شدن خون را تحریک کند.
به گفته کارشناسان، برای یک فرد معمولی، این یافته یک پیام آشنا به همراه دارد: مصرف گوشت قرمز خویش را محدود کنید.
به گفته محققان، این یافته ها به این معنا نیست که کلسترول خون اهمیتی ندارد. اما کلسترول خون ارتباط بین گوشت قرمز و بیماری قلبی را توضیح نمی دهد.
در عوض، این مطالعه «موضوع قوی تری» عرضه می کند که باکتری های روده و TMAO امکان دارد یکی از مسیرهایی باشند که از راه آن گوشت قرمز منجر به بیماری قلبی و سکته می شود.
«منگ وانگ»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه تافتس در بوستون، اظهار داشت: «وقتی صحبت از گوشت قرمز و سلامتی به میان می آید، بیشتر تحقیقات بر روی چربی اشباع شده و اثرات آن بر کلسترول خون متمرکز شده است.»
اما در حالیکه چربی اشباع شده می تواند کلسترول بد LDL را افزایش دهد، اختلاف نظر وجود دارد که آیا مقادیری که مردم معمولا مصرف می کنند در نهایت بر خطر بیماری قلبی آنها تاثیر می گذارد یا خیر.
وانگ اظهار داشت: «یافته های جدید از نگاهی فراتر از چربی های اشباع شده هم پشتیبانی می کند: گوشت قرمز امکان دارد از راه مکانیسم های دیگر بیماری قلبی را ایجاد نماید.»
به طور کلی، تیم وانگ دریافتند هرچه مردم گوشت قرمز بیشتری مصرف کنند، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی در آنها بیشتر می شود.
به طور متوسط، این خطر با هر وعده مصرف روزانه گوشت قرمز ۲۲ درصد افزایش خواهد یافت.
هنگامی که محققان به دنبال توضیحات بالقوه بودند، دریافتند که قند خون بالاتر هم تا حدی سبب ارتباط بین گوشت قرمز و ناراحتی قلبی می شود.
دلیل این مورد مشخص نمی باشد، اما محققان حدس می زنند که آهن موجود در گوشت قرمز امکان دارد یکی از علل آن باشد. مصرف زیاد آهن با افزایش ریسک ابتلاء به دیابت مرتبط می باشد.
توضیح دیگری هم وجود دارد: سه ماده شیمیایی ساخته شده توسط باکتری های روده حدود ۱۰ درصد از ارتباط بین گوشت قرمز و بیماری های قلبی عروقی را می سازند.
این مواد شیمیایی شامل TMAO و دو پیش ساز برای آن بود که همگی با تجزیه باکتری های روده ال کارنیتین، یک ماده مغذی فراوان در گوشت قرمز، تولید می شوند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که TMAO می تواند التهاب عروق خونی و لخته شدن خون را افزایش دهد.