آنی غذا: یک مطالعه جدید نشان داده است که نوشیدن مشروبات الکلی، حتی به میزان کم، با سطوح بالاتر آهن در مغز مرتبط می باشد که موقعیتی خطرناک برای مهارت های حافظه و تفکر تلقی می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند که در بین تقریباً ۲۱ هزار بزرگسال میانسال و مسن، کسانی که مشروبات الکلی و آبجو می نوشیدند، تجمع آهن در مغزشان بیشتر از افراد غیر مشروب خور است.
به گفته محققان، تجمع آهن در نواحی خاص مغز با نمرات ضعیف تر در آزمون های توانایی های ذهنی مانند استدلال، برنامه ریزی و حل مساله مرتبط می باشد.
این یافته ها نشان داده است در مورد سلامت مغز، سطح “ایمن” برای نوشیدن الکل وجود ندارد.
دکتر «آنیا توپیوالا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، می گوید: «حتی مقادیر کم الکل، طبق دستورالعمل های فعلی الکل، می تواند به مغز صدمه برساند».
مغز برای عملکرد طبیعی به سطح مشخصی از آهن نیاز دارد، اما مغز پیر می تواند مقدار اضافی آنرا انباشته کند. و آهن اضافی با زوال شناختی مرتبط می باشد که این کاهش آهسته در حافظه و مهارت های تفکر می تواند منجر به زوال عقل شود.
به گفته تیم توپیوالا، «آهن اضافی مغز در افراد وابسته به الکل هم یافت شده است.»
برای مطالعه جدید، محققان اطلاعات پزشکی و ژنتیکی حدود ۵۰۰ هزار بزرگسال بریتانیایی ۴۰ ساله و بالاتر را بررسی کردند.
محققان بر روی کمتر از ۲۱ هزار نفر که اسکن مغزی MRI انجام داده بودند و میانگین مصرف الکل خویش را گزارش کرده بودند، تمرکز کردند.
به طور کلی، نشانگرهای آهن مغز در افراد غیر مصرف کننده پایین ترین میزان بود. و نوشیدن بیشتر این مشروبات با تجمع بیشتر آهن مغز مرتبط بود.
آهن مغز بالاتر، به نوبه خود، با نمرات پایین تر در آزمون های مهارت های ذهنی مانند برنامه ریزی، استدلال، زمان واکنش و حل مساله مرتبط بود.
منبع: anighaza.ir