آنی غذا: رواج شبه علم و دست نکشیدن برخی افراد از عادت های زندگی سبب شده است که خیلی از کارهایی که ما برای افزایش سطح سلامت خود انجام می دهیم، نه فقط فایده ای نداشته باشد، بلکه سلامت مان را به خطر هم بیندازد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، در ادامه این مطلب به نقل از روزنامه “ایندیپندنت” پنج افسانه معروف را که برخلاف انتظار، فایده ای برای ما ندارند، با هم بررسی می نماییم.
۱- ۱۰ هزار قدم پیاده روی برای سلامتی مهمست
یکی از افسانه های رایج سلامتی، «پیاده روی ۱۰ هزار قدمی روزانه» است.
بگفته پژوهشگران دانشگاه ماساچوست، کوشش برای رسیدن به این هدف که بیشتر تحسین می شود، هیچ فایده ای ندارد. این تیم داده های ۱۵ مطالعه را که تاثیر تعداد قدم های روزانه نزدیک به ۵۰ هزار نفر از چهار قاره را بر میزان مرگ و میر به هر علتی، بررسی می کند، تحلیل و بررسی کرده است.
هرچند پیاده روی برای سلامتی نتایج مثبت و فوق العاده ای دارد و هر میزان از آن می تواند سودمند باشد اما این باور رایج که دقیقا ۱۰ هزار قدم در روز باید پیاده روی نماییم، هیچ پایه علمی ندارد و از یک کارزار بازاریابی ژاپنی در سال ۱۹۶۴ برای فروش گام شمارها سرچشمه گرفته است.
۲- نیاز ضروری بدن به خوردن پنج نوع میوه و سبزی در روز
یونانیان باستان می گفتند هشت میوه و سبزی روزانه اما سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۹۰ سفارش کرد روزانه پنج تا مصرف شود. هرچند این عدد واقعا معنای خاصی ندارد.
سازمان جهانی بهداشت سفارش کرده است که روزانه ۴۰۰ گرم میوه و سبزی بخوریم، اما به جهت اینکه این مقدار برای همه قابل درک باشد، آنرا معادل پنج عدد میوه ۸۰ گرمی در نظر گرفتند.
یک پژوهش در سال ۲۰۱۷ در دانشگاه مک مستر در کانادا، نشان داد که از نظر امید به زندگی، افزایش مصرف میوه و سبزی از چهار تا به پنج تا در روز، هیچ منفعت مضاعفی ندارد.
۳- مواد قندی را کاملا از رژیم غذایی خود حذف کنید
اگر همیشه می خواهید خوراکی های بدون مواد قندی تهیه کنید، چون معتقدید که همه مواد قندی بد است، رد کردن این افسانه ممکنست کمی شادی به زندگی شما بازگرداند.
همه مواد قندی بد نیستند. قند بصورت طبیعی در خیلی از غذاهای سالم، همچون میوه، ماست طبیعی، و شیر وجود دارد. قند طبیعی حاوی ویتامین ها، مواد مغذی و مواد معدنی است که می تواند به جلوگیری از اثرات ناسالم قندافزوده، کمک نماید.
شکر نوعی کربوهیدرات است که منبع اصلی سوخت برای مغز است. با این وجود، در مجموع ایده خوبی است که از مصرف مواد قندی فرآوری شده و تصفیه شده خودداری کنید.
۴- گلوتن برای شما مضر است
سروکله غذاهای بدون گلوتن بتازگی در همه جا پیدا شده، اما آیا گلوتن واقعا دشمن سلامتی ما است؟
واضح است که پیروی از یک رژیم غذایی بدون گلوتن برای خیلی از افراد مبتلا به بی تحملی غذایی، خصوصاً آن هایی که به بیماری سلیاک دچارند، مفید می باشد. با این وجود، «بی تحملی» نامرتبط با سلیاک در سالهای اخیر بالا رفته است.
اگر به بیماری سلیاک مبتلا نیستید یا پزشک معالجتان تشخیص نداده است که به گلوتن حساسید، گلوتن برای شما بد نیست. گلوتن گونه ای پروتئین بر پایه گندم و بخشی کلیدی از یک رژیم غذایی سالم می باشد و فیبر محلول، پروتئین و مواد مغذی برای بدن فراهم می آورد.
۵- روزی هشت لیوان آب بنوشید
خیلی از مردم براین باورند که منشا این افسانه، سفارش ای در سال ۱۹۴۵ از طرف هیات غذا و تغذیه آمریکا بود که می گفت مردم به حدود ۲.۵ لیتر آب در روز نیاز دارند. اما آنها جمله بعدی در این سفارش را نادیده گرفتند: «بیشتر این مقدار در غذای شما وجود دارد.»
آب در میوه ها و سبزیجات، آبمیوه، چای و قهوه نیز موجود است.
مطالعات تازه نشان داده است شواهدی وجود ندارد که از سفارش به نوشیدن شش تا هشت لیوان آب در روز حمایت کند. همچنین، نوشیدن مقادیر زیاد آب می تواند خطرناک باشد و منجر به مسمومیت با آب، هیپوناترمی (کم سُدیمی خون) و حتی مرگ شود.
منبع: anighaza.ir