محققان می گویند؛ کاهش مصرف ۳ ماده غذایی از خطر زوال عقل کاهش می دهد

آنی غذا: بگفته پژوهشگران، داشتن یک رژیم غذایی مناسب مغز می تواند به بهبود عملکرد مغز و سلامت قلب کمک نماید. جایگزینی غذاهای چرب و فرآوری شده با غلات کامل و سبزیجات سالم می تواند احساس سلامتی را حفظ کند.

به گزارش آنی غذا به نقل از دیلی اکسپرس، علل زوال عقل می تواند پیچیده باشد. سن شایع ترین عامل خطر زوال عقل است، به این معنا که افراد با افزایش سن به احتمال زیاد گرفتار نوعی زوال عقل می شوند.
انتخاب شیوه زندگی نیز می تواند بر احتمال ابتلاء به زوال عقل تأثیر بگذارد و این شامل رژیم غذایی نیز می شود.
بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که بوسیله انواع غیرمعمول پروتئین در مغز ایجاد می شود.
برخی از پروتئین ها که آمیلوئید نامیده می شوند، در اطراف سلول های مغزی، پلاکی ایجاد می کنند در صورتیکه برخی دیگر به نام تائو موجب درهم پیچیده شدن سلول های مغزی می شوند.
با لطمه بیشتر سلول های مغزی، انتقال دهنده های عصبی (مواد شیمیایی که پیام ها را بین سلول های مغزی منتقل می کنند) کاهش پیدا می کند و در نتیجه، به عملکرد کلی مغز لطمه می رسد.
یکی از نخستین نواحی لطمه دیده، خاطرات فرد است، بنا بر این است که افراد مبتلا به آلزایمر، گیج یا فراموشکار به نظر می رسند.
مشخص شده است که رژیم غذایی MIND (تلفیق رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی کاهش فشارخون موسوم به DASH) شروع زوال عقل را به تعویق می اندازد.
محققان و کارشناسان، برای جلوگیری از زوال عقل، اجتناب از مصرف سه نوع ماده خوراکی زیر را سفارش می کنند:
غذاهای سرخ شده
سعی کنید غذاهای سرخ شده از رستوران های فست فود را با غذاهای خانگی جایگزین کنید. در خانه برای سرخ کردن از روغن های مانند روغن زیتون استفاده کنید.
پنیر
رژیم غذایی MIND خوردن پنیر را کمتر از یک دفعه در هفته سفارش می کند. اهتمام کنید پنیر را برای موارد خاص نگه دارید.
کره و مارگارین
سعی کنید میزان مصرف کره و مارگارین را به کمتر از یک قاشق غذاخوری در روز محدود کنید. روغن زیتون باتوجه به رژیم MIND انتخاب بهتری است.
محدود کردن مصرف گوشت قرمز و خوردن شیرینی مانند کیک و بستنی، نیز بخش مهمی از رژیم غذایی است.