محققان انگلیسی پی بردند؛ احتمال پیشرفت سرطان با مصرف مداوم بادام زمینی

آنی غذا: بگفته پژوهشگران، مصرف مداوم بادام زمینی توسط بیماران سرطانی احتمال گسترش سرطان را بیشتر می کند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، نتایج مطالعه پژوهشگران دانشگاه لیورپول انگلستان نشان میدهد که آگلوتینین بادام زمینی (PNA)، پروتئینی که به کربوهیدرات ها متصل می شود و بعد از خوردن بادام زمینی به سرعت وارد گردش خون می شود، با سلول های دیواره عروق خون (اندوتلیال) در تعامل است و مولکول هایی به نام سیتوکین تولید می کند.
سیتوکین های مورد بحث شامل IL-6 و MCP-1 از محرک های شناخته شده متاستاز سرطان هستند. افزایش تولید سیتوکین موجب می شود که سایر سلول های اندوتلیال مولکول های چسبندگی سطح سلولی بیشتری عرضه کنند و آنها را برای سلول های تومور در گردش جذاب تر کرده و در نتیجه متاستاز را بطور بالقوه تحریک نمایند.
در مطالعه قبلی، پروفسور «لو گانگ یو» و همکارانش گزارش کردند که PNA درحال گردش در جریان خون به یک زنجیره قند مخصوص متصل می شود که عمدتا در سلول های پیش سرطانی و سرطانی ایجاد می شود و با پروتئین بزرگ تری که در سطح سلول های توموری در جریان خون متجلی می شود، تعامل می یابد.
این تعامل موجب ایجاد تغییراتی در پروتئین بزرگ تر شده و در نتیجه مولکول های چسبندگی در سطح سلول سرطانی متجلی شده و موجب می شود سلول های سرطانی محکم تر شوند و به رگ های خونی اتصال یابند. همین طور به سلول های سرطانی اجازه می دهد تا توده های کوچکی ایجاد کنند که بقای سلول های سرطانی را در گردش بدن طولانی می کند. خیلی از سرطان های اپیتلیال بوسیله عبور بوسیله جریان خون به سایر اندام ها سرایت می کنند.
به گفته پروفسور لوگانگ یو: «اگرچه هنوز تحقیقات بیشتری دراین زمینه مورد نیاز است، اما این تحقیقات نشان می دهد که مصرف زیاد بادام زمینی توسط بیماران سرطانی ممکنست خطر گسترش متاستاز را افزایش دهد.»
محققان معتقدند این احتمال وجود دارد که PNA در گردش خون، حداقل در سطوح نسبتاً بالایی که اندکی بعد از مصرف یک دوز حجیم بادام زمینی یافت می شود، می تواند تأثیر بیولوژیکی قابل توجهی بر سلول های توموری در گردش داشته و احتمال خطر متاستاز را افزایش دهد بدین سبب بهتر است بیماران سرطانی از مصرف زیاد یا مکرر بادام زمینی اجتناب کنند.

منبع: