به گزارش آنی غذا مطالعه محققان نشان داده است که الوانوئیدهای ساخته شده از اسیدهای چرب اُمگا ۳ مانع از ورود کروناویروس به سلول ها شده و از سلول های ریه محافظت می کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، الوانوئیدها که در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا کشف شد، نخستین پیام رسان های شیمیایی بیواکتیو هستند که از اسید چرب اشباع نشده زنجیره ای اُمگا ۳ ساخته شده است که در پاسخ به صدمه سلول یا هنگام مواجهه سلول با چالش زنده ماندن آزاد می شوند.
یافته های مطالعه نشان داد که الووانوئیدهای واسطه چربی هومئوستاتیک (ELV)، پیوند سلول و ورود دامنه پیونددهنده گیرنده کروناویروس و همینطور کروناویروس را در سلول های هوا ریه انسان کم می کنند.
تیم تحقیق دانشگاه ایالتی لوئیزیانا کشف کرد که پیش سازهای اسید چرب اشباع نشده با زنجیره بلند، بیوسنتز ELV را در سلول های ریه فعال می کنند. علاوه بر این، ELVها و پیش سازهای آنها، سیگنال سنبله پروتئین موجود در سلول های آلوده به کروناویروس را می کاهد که نشان داده است لیپیدها عفونت ویروسی را مهار می کنند.
این یافته های مطالعه راه هایی را برای نگاههای درمانی پیشگیرانه کووید ۱۹ باز می کند.
دکتر «نیکولاس بازان»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «از آنجا که این ترکیبات از صدمه مغز و شبکیه چشم محافظت می کنند، این مطالعه به بررسی این مورد پرداخت که آیا از ریه هم در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند.»
تیم تحقیق دریافت که ELV ها نه تنها توانایی اتصال پروتئین سنبله کروناویروس به گیرنده ها و ورود آنها به سلول ها را می کاهد، بلکه سبب تولید پروتئین های ضدالتهابی محافظ و خنثی کننده صدمه ریه ها هم می شود.
محققان گزارش کردند که ELV سبب کاهش تولید ACE۲ می شود. ACE۲ یک پروتئین در سطح خیلی از انواع سلول است. گیرنده های ACE۲ مانند قفل بر روی سلول ها عمل می کنند و پروتئین های سنبله کروناویروس مانند کلیدهایی عمل می کنند که قفل ها را باز می کنند تا ویروس وارد سلول شده و به سرعت تکثیر شود.