آنی غذا: تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف بیشتر اسیدهای چرب اُمگا ۳ در دوران کودکی ممکنست خطر مبتلاشدن به بیماری آسم را کم کند، اما فقط در کودکانی که یک نوع ژن خاص دارند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، «سیف شاهین»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کوئین مری انگلستان، در این زمینه می گوید: «آسم شایع ترین بیماری مزمن در دوران کودکی است و ما هم اکنون نمی دانیم که چگونه از آن پیشگیری نماییم. ممکنست یک رژیم غذایی ضعیف خطر ابتلاء به بیماری را افزایش دهد.»
وی در ادامه می افزاید: «درحالیکه نمی توانیم بطور قطعی بگوییم خوردن ماهی بیشتر، از بروز آسم در کودکان جلوگیری می کند، اما برمبنای یافته های ما، از آنجائیکه مصرف ماهی در کودکان کمتر از میزان سفارش شده است، مصرف بیشتر ماهی می تواند در پیش گیری از این بیماری منطقی باشد.»
ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب اُمگا ۳ با زنجیره بلند، اسید ایکوزاپنتانوییک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) است که دارای خواص ضدالتهابی هستند.
در این مطالعه، داده های کودکان دهه ۹۰ انگلستان بررسی گردید. آنها ارتباط بین مصرف EPA و DHA حاصل از ماهی ها در ۷ سالگی با بهره گیری از پرسشنامه های مصرف غذا را با بروز موارد جدید آسم در ۱۴-۱۱ سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
محققان مشاهده نمودند مصرف اُمگا ۳ موجود در ماهی در کل گروه، با آسم ارتباط ندارد. اما بیش از نیمی از کودکان حامل یک نوع رایج در ژن اسید چرب دساتوراز (FADS) بودند که با میزان کمتری از اسیدهای چرب امگا ۳ با زنجیره بلند در خون مرتبط می باشد.
در این کودکان، مصرف بیشتر اسیدهای چرب اُمگا ۳ با کاهش ۵۰ درصدی خطر ابتلاء به بیماری آسم مرتبط بود.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.
منبع: آنی غذا