ساخت دستگاه تشخیص سریع بیماری های عفونی

آنی غذا: پژوهشگران گروه مهندسی پزشكی دانشگاه علم و صنعت موفق به ساخت دستگاهی برمبنای روش های نوین تشخیص پزشكی شدند كه توانایی سنجش دقیق و سریع بیماری ها را برمبنای روش های پیشرفته سلولی و مولكولی دارد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، برای انجام تست های تشخیصی در روش های آزمایشگاهی متداول معمولا از چندین دستگاه بمنظور مراحلی شامل مرحله جداسازی پلاسما و مخلوط سازی مواد بیوشیمیایی استفاده می شود.
اما با استفاده از فناوری میكرو فلوئید تمام این مراحل را می توان روی یك تراشه انجام داد. با این كار علاوه بر افزایش سرعت انجام تست ها از مقادیر كمتر نمونه های سیالات بیولوژیك كمتری استفاده می شود كه خود هزینه ها را نیز می كاهد.
نمونه های ابتدایی دستگاه میكروفلوئیدی دستگاه های اندازه گیری قند خون با یك قطره از خون است. اما با نمونه های پیشرفته آن پارامترهای پیشرفته تری را می توان اندازه گیری نمود.
اسماعیل پیش بین، مجری این طرح پژوهشی اظهار داشت: با انجام این پژوهش موفق به ساخت دستگاهی شدیم كه تمام مراحل تست آزمایشگاهی را می توان روی یك چیپ میكروفلویدی انجام داد. نمونه های این دستگاه می تواند برای تشخیص انواع بیماری ها كاربرد داشته باشد. اما در بیماری های عفونی وجود آن اهمیت بیشتری دارد؛ برای اینكه یكی از راه های جلوگیری از شیوع این بیماری ها تشخیص سریع آن است.
این پژوهشگران در این پروژه از دستگاه ساخته شده برای تشخیص نوعی بیماری قارچی استفاده كردند.
برمبنای اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این دستگاه از دقت بسیار بالایی برخوردارست و تست نمونه های خونی با استفاده از آن در چند دقیقه انجام می شود. پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت این طرح را با پشتیبانی صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران انجام دادند و نتایج آن در ژورنال های معتبر بین المللی انتشار یافته است.

منبع: