نتایج روانی نادیده گرفتن كودكان

آنی غذا: یك مطالعه جدید نشان داده است زندگی دوران كودكی كه پر از بی توجهی، محرومیت و دشواری باشد موجب كاهش رشد مغزی در افراد می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، متخصصان كالج كینگ لندن در این مطالعه به بررسی شرایط فرزندخواندگانی پرداختند كه كودكی خودرا در یتیم خانه های رومانیایی با وضعیت بسیار بدی گذرانده اند. این متخصصان دریافته اند كه مغز این كودكان نسبت به هم سن و سالان خود ۸.۶ درصد رشد كمتری داشته است.
مراقبت های هولناك در یتیم خانه ها بعد از سقوط دیكتاتور كمونیست رومانی، نیكلای چائوشسكو در سال ۱۹۸۹ میلادی آشكار شد. تصاویر تكان دهنده ی پخش شده از آن یتیم خانه ها كودكان لاغری را نشان می داد كه در وضعیتی اسفناك به تخت خواب هایی كثیف زنجیر شده اند.
این كودكان از نظر جسمی و روانشناختی از تماس اجتماعی اندكی برخوردار بودند و هیچ گونه وسیله ای برای بازی نداشته و اغلب به بیماری های روانی مبتلا می شدند.
كودكان مورد بررسی در این مطالعه بین دو هفته تا تقریباً چهار سال در چنین یتیم خانه هایی زندگی كرده اند.
مطالعات قبلی نیز روی كودكانی كه در انگلیس توسط خانواده های خوبی به فرزندی قبول شده اند، نشان داد كه این كودكان هم در بزرگسالی درگیر برخی مشكلات روانی می شوند. سطح بالاتری از برخی اختلالات همچون اوتیسم، اختلال بیش فعالی-كمبود توجه (ADHD) و عدم ترس از غریبه ها (اختلال درگیری اجتماعی مهارنشده) در این افراد مشاهده شده است.
۶۷ نفر از فرزندخواندگانی كه در یتیم خانه های رومانی زندگی كرده اند، در این مطالعه حضور داشتند و مغز آنها با ۲۱ فرزندخوانده مقایسه شد كه از محرومیت های مختلف در زندگی كودكی خود رنج نمی بردند. با این وجود اثرات این شرایط غیرمعمولِ زندگی بر مغزِ هر دو گروه مشاهده شد كه البته یكسان نبوده است.
بررسی ها در سه ناحیه از مغز اختلافات ساختاری بین دو گروه را نشان داد. این مناطق با كاركردهایی مانند سازماندهی، انگیزه، ادغام اطلاعات و حافظه مرتبط هستند.
متخصصان می گویند كه این یافته ها می تواند به توضیح علت كاهش ضریب هوشی و افزایش نرخ اختلال كم توجهی – بیش فعالی در این افراد در دوران بزرگسالی شان كمك نماید. آن چه این مطالعه نمی تواند توضیح دهد این است كه دقیقاً بی توجهی و محرومیت اولیه زندگی چه تاثیری بر مغز دارد.
بنا بر گزارش شبكه خبری بی بی سی، این بدان معناست كه تأثیر سایر لطمه ها در زندگی كودكی افراد مانند مورد سوءاستفاده قرار گرفتن یا پناهندگی در بزرگسالی بسیار شدید می باشد. این مطالعه در واقع نشان داد مسائلی بیشتر از تنها تغذیه بر رشد مغزی افراد تاثیر می گذارد.

منبع: