آنی غذا: محققان عنوان می كنند اگر قصد دارید مصرف غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده نظیر كره، خامه، پنیر، و گوشت را كاهش دهید، خوردن سوپ پیش از وعده غذایی بسیار اثرگذار است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، دانشمندان دریافته اند سوپ با طعم اومامی باعث بروز تغییراتی در مغز می گردد كه رفتارهای تغذیه ای و انتخاب غذای سالم، بویژه در افراد در معرض چاقی، را تحریك می كند.
اومامی (Umami)، طعم خوشمزگی، یكی از ۵ مزه اصلی به حساب می آید. شیرینی، تلخی، شوری و ترشی انواع مشهور دیگر طعم ها را تشكیل می دهند. لغت اومامی در اصل كلمه ای ژاپنی به معنای «طعم خوش آیند» است.
مولفه اصلی طعم اومامی، گلوتامات است. انسان ها این طعم را با استفاده از گیرنده های ویژه ای كه به گلوتامات حساس هستند درك می كنند. این ماده به مقدار فراوان در غذاهایی ماند گوشت، ماهی، محصولات لبنی، فرآورده های تخمیری و همینطور افزودنی های تحت عنوان مونوسدیم گلوتامات (MSG) وجود دارد. با عنایت به تحریك مجزا و ویژه این ماده و وجود گیرنده های ویژه، دانشمندان اثر گلوتامات را تحت عنوان مزه ای جداگانه در نظر می گیرند.
«میگول آلونسو-آلونسو»، سرپرست تیم تحقیق از مركز پزشكی بث دیكونز بوستون، در این باره می گوید: «مطالعه ما نشان داده است افراد در معرض ریسك بالا چاقی، می توانند از سوپ دارای طعم اومامی پیش از هر وعده غذایی بهره برده تا تغذیه سالم و انتخاب غذا سالم را تسهیل نمایند.»
یافته ها نشان داده است كه مصرف سوپ باعث می گردد افراد در معرض ریسك بالا چاقی، چربی های اشباع كمتری در طول وعده غذایی مصرف كنند. این نتایج شیوه های جدیدی را در جهت كاهش مصرف غذا در جمعیت عمومی عرضه می دهد.
حال محققان قصد دارند به بررسی این مورد بپردازند كه آیا این تغییرات مشاهده شده می تواند به مرور زمان بر مصرف غذا تاثیر گذارد.