آنی غذا: مدیركل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در همایش روز جهانی غذا، به تشریح وضعیت تغذیه ایرانیان پرداخت.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، حسین عزیزی، پس از ظهر شنبه در همایش روز جهانی غذا، در سالن اجتماعات انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، با اشاره به وضعیت مصرف نمك در كشور، اظهار داشت: سرانه مصرف نمك ایرانیان روزانه به ۸ تا ۱۰ گرم است كه هنوز با میانگین جهانی كه حداكثر ۵ گرم است، فاصله دارد. وی با عنوان این مطلب كه هم اكنون مردم ۲ برابر میزان سفارش شده نمك مصرف می كنند، اضافه كرد: باید به مصرف غذاهای كم نمك عادت نماییم. عزیزی با اشاره به اینكه بیشترین نمك مصرفی ایرانیان سر سفره غذا است، افزود: باید برای حذف نمكدان از سفره فرهنگ سازی شود. وی به نمك مصرفی در نان ها و لبنیات اشاره نمود و اظهار داشت: در بعضی از صنایع مانند نان های صنعتی میزان نمك بیشتر از ۵۰ درصد، در پنیر ۲۵ درصد و دوغ ۲۰ درصد كاهش یافته است. عزیزی در ادامه به سوژه سلامت غذا اشاره نمود و اضافه كرد: بیماری های ناشی از آب و غذای آلوده هزینه زیادی بر مردم و دولت تحمیل می كند كه معمولا گزارش نمی گردد و مورد توجه قرار نمی گیرد. وی اظهار داشت: بهبود ایمنی غذا باید در كل زنجیره غذا، از تولید اولیه تا انبارداری، نقل و انتقال و فرآوری و مصرف در نظر گرفته شود. همین طور سیستم های پایش و اطلاع رسانی به جامعه درباب نحوه صحیح خرید و مصرف غذای سالم و ایمن باید تقویت شوند. عزیزی اضافه كرد: با عنایت به شعار «رفتار ما آینده ما را می سازد، رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» برنامه های ما با عنوان ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت»، بوسیله استانداردسازی و بهینه سازی فرمولاسیون طرح ریزی گردیده است. وی اظهار داشت: سفارش ما به مردم، كاهش مصرف چربی ها، نمك و قندها و توجه به نشانگرهای تغذیه ای است كه بر روی محصولات غذایی حك و درج شده اند.
منبع: آنی غذا