آنی غذا: تحقیقات جدید نشان میدهد که خوردن خیلی از غذاهای فوق فراوری شده با افزایش چربی در ران ها مرتبط می باشد که به نوبه خود موجب افزایش احتمال آرتروز در زانوها می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «زهرا آکایا»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا، اظهار داشت: «در یک جمعیت بالغ در معرض خطر اما بدون آرتروز زانو یا لگن، مصرف غذاهای فوق فراوری شده با افزایش چربی در عضلات ران مرتبط می باشد.»
غذاهای فوق فراوری شده بیش از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع شده، نشاسته و قندهای افزودنی تهیه می شوند. آنها همین طور حاوی قشر بزرگی از مواد افزودنی هستند تا آنها را خوشمزه تر و جذاب تر کنند.
انواع این نوع غذاها شامل کالاهای پخته شده بسته بندی شده، غلات قند، و محصولات آماده برای خوردن یا آماده برای گرم کردن است.
به گفته پژوهشگران، مدتهاست که مشخص شده است سلامت عضله ران در رشد آرتروز در زانو نقش دارد. ایجاد چربی در داخل ران با احتمال بیشتر آرتریت زانو مرتبط می باشد.
به گفته آکایا، «کاهش عضلات ران بطور بالقوه با شروع و پیشرفت استئوآرتریت زانو هم راه است. در تصاویر MRI، این کاهش می تواند به عنوان دژنراسیون چرب عضلات تلقی شود، جایی که رگه های چربی جایگزین الیاف عضلانی می شوند.»
تیم مطالعه از تصویربرداری پزشکی برای سنجش سطح چربی در ران های ۶۶۶ نفر استفاده کرد. شرکت کنندگان بطور متوسط ۶۰ سال سن داشتند و هنگام ورود به مطالعه دچار استئوآرتریت نبودند.
به طور متوسط، حدود ۴۰٪ از رژیم های غذایی شرکت کنندگان از غذاهای بسیار فراوری شده تشکیل شده بودند.
محققان دریافتند با افزایش میزان مصرف مواد غذایی فوق فراوری شده، میزان چربی عضلانی در ران ها نیز افزایش خواهد یافت.
این رابطه بدون توجه به این که فرد چاق بوده است، چه مقدار کالری در روز مصرف می کرده، و چقدر ورزش می کرده است وجود داشت.
آکایا اشاره کرد: «استئوآرتریت یک مسئله سلامت جهانی و پرهزینه است. این بیماری بزرگترین عامل در هزینه های مراقبت های بهداشتی مربوط به بیماریهای غیر سرطان در سرتاسر جهان است.»
تیم او گفت تغییرات شیوه زندگی همچون کاهش مصرف غذاهای فوق فراوری شده می تواند به جلوگیری از این بیماری ناتوان کننده کمک نماید.