به گزارش آنی غذا، کارشناسان سفارش می کنند برای حفاظت از قلب و ریه های خود در مقابل اثرات بد آلودگی هوا، این مواد غذایی را مصرف کنید تا در هوای سمی از خود محافظت کرد و سالم بمانید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هندوستان تایمز، در حالیکه میتوان با محدود کردن زمان در فضای باز در ساعات اوج آلودگی از قرار گرفتن در معرض آن جلوگیری کرد، همیشه نمی توان از اثرات نامطلوب آلودگی هوا اجتناب کرد. هوای سمی می تواند ریه ها، مغز، قلب و سلامت کلی را به خطر اندازد و اتخاذ تدابیری که می تواند با اثرات مضر آلاینده ها و ذرات معلق به جای صدمه به سلامتی روبرو شود، مهم می باشد.
آلودگی هوا توسط سازمان جهانی بهداشت بعنوان یکی از بزرگترین خطرات بهداشت محیطی شناخته شده است که مسئول میلیونها مرگ ناشی از سرطان ریه، بیماری قلبی و عفونت های تنفسی است. با انتخاب های غذایی مناسب و رژیم غذایی متعادل با آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا ۳، میتوان صدمه های ناشی از آلودگی را تا حدودی معکوس کرد.
بهترین مواد غذایی برای مبارزه با آلودگی هوا به شرح زیر است:
۱. ویتامین A: شیر، تخم مرغ، هویج، کدو تنبل
برای مقابله با اثرات آلودگی، سفارش می شود از منابع غذایی رتینول (ویتامین A) استفاده گردد که به طور عمده در منابع حیوانی مانند شیر، جگر، تخم مرغ و غذاهای غنی شده و همینطور میوه های نارنجی و زرد رنگ مانند هویج، انبه و کدو تنبل یافت می شود.
۲. ویتامین C و E: پرتقال، سویا، آجیل
مطالعات مشاهده ای و پیش بالینی نشان داده اند که مصرف کم ویتامین C و ویتامین E با شیوع بالاتر آسم مرتبط می باشد. بنابراین، مهم می باشد که غذاهای غنی از این ویتامین ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مرکبات مانند پرتقال و نارنگی منابع عالی ویتامین C هستند، در حالیکه روغن هایی مانند روغن سویا و خردل، همراه با سبزیجات برگ سبز و آجیل، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ را تأمین می کنند.
۳. ویتامین D: نور خورشید، تخم مرغ، ماهی چرب
ویتامین D نقش کلیدی در متابولیسم کلسیم و فسفر دارد و حفظ سطح طبیعی ویتامین D با بهبود کنترل آسم در بزرگسالان دچار آسم مرتبط می باشد. با این وجود، امروزه خیلی از مردم به خاطر حضور بیش از اندازه در خانه سطوح پایین ویتامین D دارند، ازاین رو مصرف مکمل برای حفظ سطح ویتامین D در محدوده طبیعی برای کنترل مؤثر آسم ضروری می باشد.
۴. زردچوبه
کورکومین، ماده شیمیایی گیاهی موجود در زردچوبه، دارای خواص ضد التهابی، ضد توموری، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی قوی است. گنجاندن کورکومین در رژیم غذایی امکان دارد به محافظت در مقابل فیبروز ریوی و سرطان کمک نماید. با این وجود، مهم می باشد که بیش از اندازه مصرف نکنید. مصرف یک قاشق چایخوری زردچوبه در روز کافی است.
۵. فلفل سیاه
بهتر است زردچوبه را با فلفل سیاه مصرف کنید تا تاثیر زیستی آنرا افزایش دهید، چونکه کورکومین بدون فلفل سیاه به صورت مؤثر توسط بدن جذب نمی گردد.
۶. اسیدهای چرب امگا ۳
گنجاندن روغن های غنی از امگا ۳ در رژیم غذایی نه تنها از قلب محافظت می کند بلکه به حفاظت از بدن در مقابل آلودگی هم کمک می نماید.
در نهایت، گفتنی است که رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از سالم ترین رژیم ها بحساب می آید. بر غلات کامل، انواع میوه ها و سبزیجات، وعده های غذایی متعادل و محدود کردن غذاهای فرآوری شده و فوری تاکید دارد.
از سوی دیگر، حفظ وزن سالم در مدیریت آسم و کاهش حساسیت به مسائل بهداشتی در رابطه با آلودگی هوا خیلی مهم است.
منبع: anighaza.ir