خطر غذاهای فوق فرآوری شده برای سلامت استخوان ها

آنی غذا: متخصصان می گویند بیماریهای استخوان را هم باید به لیست رو به رشد بیماریهای در رابطه با مصرف غذاهای فوق فرآوری شده اضافه کرد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، «نیویورک پست» در مقاله ای در این زمینه آورده است طبق مطالعات قبلی تنقلات بسته بندی شده، نوشیدنی های شیرین، نان های تولید انبوه، ماست میوه ای، برخی غلات صبحانه و جایگزین های گوشت جزو مواد فوق فرآوری به شمار می روند و با چاقی و دیابت، بیماری قلبی، افسردگی و زوال عقل مرتبط هستند. چندین مطالعه دیگر حتی از ارتباط این مواد غذایی با خطر مرگ زودرس خبر می دهند.
طبق تحقیقات جدید، غذاهای فوق فرآوری شده می توانند موجب آرتروز زانو هم بشوند. شایع ترین شکل آرتریت یعنی آرتروز، عمدتاً به سبب ساییدگی و پارگی لایه محافظ غضروفی در نقطه اتصال استخوان ها ایجاد می شود که شبیه ساییدگی آج لاستیک است.
بگفته دکتر «ونی کی. آگاروال»، متخصص بازسازی مفصل ران و زانو در مرکز «نیویورک لنگون» (NYU Langone)، استئوآرتریت بیشتر در مفاصل ران دیده می شود و موجب درد کشاله ران و همین طور مفاصل زانو می شود و درد زانو را به همراه دارد. بنابر مطالعات، هر کیلوگرم اضافه وزن، فشار روی مفاصل زانو را بیشتر می کند و چهار تا شش برابر فشار بیشتر بر آن وارد میکند.
در این مطالعه که در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ارائه شد، متخصصان بر ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده و چربی عضلانی ران تمرکز کردند.
بگفته «زهرا آکایا»، نویسنده این مطالعه، نوآوری این مطالعه بدین سبب است که تاثیر کیفیت رژیم غذایی خصوصاً غذای فوق فرآوری شده را بر چربی درون عضلانی ماهیچه ران بوسیله ام آرآی بررسی نموده است. بگفته متخصصان، این نخستین مطالعه تصویربرداری است که به بررسی رابطه کیفیت عضلات اسکلتی بر طبق تصویربرداری ام آرآی و کیفیت رژیم غذایی می پردازد.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان در این پژوهش داده های افراد در معرض خطر آرتروز را بررسی کردند. این افراد ۴۵۵ مرد و ۲۱۱ زن با میانگین سنی ۶۰ سال بودند، تقریباً اضافه وزن داشتند، شاخص توده بدنی شان ۲۷ بود و تقریباً ۴۰ درصد غذایی که در یک سال قبل مصرف کرده بودند فوق فرآوری شده بود.
متخصصان متوجه شدند که افراد هرچه غذاهای فوق فرآوری بیشتری مصرف کنند – فارغ از این که کالری دریافت نمایند یا ورزش کنند یا نکنند – در ماهیچه رانشان چربی درون عضلانی بیشتری وجود خواهد داشت که از عوامل مبتلاشدن به آرتروز محسوب می شود. عوامل خاصی مانند سن و استعداد ژنتیکی که ممکنست در مبتلاشدن به آرتروز موثر باشد کنترل ناپذیر است، اما عواملی مانند مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را می توان کنترل کرد.
غذاهای فوق فرآوری شده شامل کنسروها، تنقلات، نوشابه های گازدار، غلات شیرین و غذاهای آماده یا نیمه آماده که تحت فرآیندهای صنعتی مختلفی قرار می گیرند و اغلب حاوی رنگ های خوراکی، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و سایر افزودنی ها هستند. این محصولات بطور معمول دارای قند، چربی یا نمک زیاد هستند و ویتامین و فیبر کمی دارند.