روزانه چقدر میوه و سبزی بخوریم؟

به گزارش آنی غذا، متخصص تغذیه اظهار داشت: تغذیه باید طوری باشد که سیستم ایمنی بدن تقویت شود و کمتر در معرض بیماری قرار بگیریم.
آزیتا حکمت دوست متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با شروع فصل سرما ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا شیوع پیدا می کند. و وقتی افراد در محیط های بسته تجمع می کنند و شیوع این بیماری ها بیشتر می شود. تغذیه باید طوری باشد که سیستم ایمنی بدن تقویت شود و کمتر در معرض بیماری قرار بگیریم. وی افزود: برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم افراد باید از ویتامین A، C، روی و سلنیم (selenium) بیشتر استفاده نمایند. در میان این مواد غذایی ما مرکبات را داریم که دارای ویتامین C است یا سبزی های برگ زرد و نارنجی و قرمز مانند کدوحلوایی را داریم که منبع خوبی از بتا کاراتن هستند که در بدن تبدیل به ویتامین A شوند. در کنار این مواد غذایی انواع خشکبار و آجیل ها استفاده گردد که منابع خوبی از سلنیم و روی هستند. متخصص PHD تغذیه اضافه کرد: به صورت کلی در تمام فصول سال برای داشتن یک بدن قوی و سالم بهتر است یک رژیم غذایی متنوع و متعادل داشته باشیم. افراد از تمام مواد غذایی شامل غلات شش تا ده واحد که بهتر از سبوس دار باشد (برنج قهوه ای، نان سبوس دار و کی نوا)، سبزیجات متنوع بین پنج تا هشت واحد، لبنیات دو تا سه واحد در روز، و از منابع پروتئینی (حبوبات، مرغ، تخم مرغ، انواع گوشت ها) روزی دو تا سه واحد و روغن های مفید را استفاده نمایند.
روزانه چقدر میوه بخوریم؟ حکمت دوست بیان نمود: سفارش می شود روزانه سه واحد میوه (یک دانه سیب، یک دانه پرتغال و دو عدد نارنگی) استفاده گردد. وی ادامه داد: بهتر است ۴ واحد سبزی مصرف شود، که هر واحد اگر خام مصرف می شود ۲۰۰ گرم مناسب می باشد. سفارش می شود تا جایی که امکان دارد نصف این سبزی ها خام و نصف دیگر آن پخته باشد. همینطور از انواع سبزی ها استفاده گردد. سبزی هایی که زرد و نارنجی قرمز هستند منبع خوبی از بتاکارتون ها (ویتامینA) هستند و سبزیجاتی که سبز رنگ هستند منبع خوبی از اسید فولیک هستند که بدن ما تمام این ویتامین ها را احتیاج دارد.
میوه خرمالو و کیوی بدون پوست مصرف شود متخصص PHD تغذیه اذعان داشت: میوه هایی نظیر خرمالو، کیوی، باید پوست آنها را بکنیم و بعد استفاده نماییم چونکه بدن ما آنزیم لازم برای هضم پوست آن میوه را نداریم و امکان دارد در روده جمع شود و سبب انسداد روده شود. به ویژه اشخاصی که سالمند هستند. سفارش می شود پوست آنها مصرف نشود. میوه به شکل پخته یا خام حکمت دوست اظهار نمود: میوه ها بهتر است خام مصرف شوند چونکه ویتامین C بیشتری دارند، مگر این که کسی مشکلات گوارشی داشته باشد و نتواند میوه خام را هضم کند.
اگر هم میوه ای قرار بود به شکل پخته مصرف شود سفارش اینست شکر به آن ترکیب افزوده نشود.
میوه باید مناسب فصل باشد او در آخر تصریح کرد: طبیعت به طوری خلق شده است که میوه مناسب خود آن فصل جهت استفاده وجود دارد، افراد میوه مناسب فصل مورد نظر را مصرف کنند. اگر میوه فصل دیگری را نگه داریم و یا به شکل گلخانه ای در فصل دیگری به عمل بیاوریم نه فقط جهت بدن ضرر دارد بلکه به محیط زیست هم صدمه وارد می نماید. تمام منابع سفارش می کنند میوه هر فصل را در همان فصل استفاده کنید.

منبع: