به گزارش آنی غذا، رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران سن سرطان در ایران ۱۰ سال پائین تر از دیگر کشورهای جهان دانست و اظهار داشت: برای دوری از این بیماری باید به عوامل محیطی آن که میان ۹۴ تا ۹۵ درصد در ایجاد بیماری نقش دارند دقت نماییم.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا دکتر محمداسماعیل اکبری در حاشیه سومین کنگره بین المللی جراحی سرطان ایران در مشهد، در جمع خبرنگاران با اعلان اینکه همه جراحی ها موفق هستند اما به سبب نوع بیماری، جنسیت بیمار و مراجعه به پزشک متفاوت می باشد، اضافه کرد: زمان مراجعه به پزشک در هر یک از بیماریها همچون سرطان بسیار حائز اهمیت می باشد و اگر این کار دیرهنگام باشد، آن تاثیرپذیری که مدنظر است محقق نمی شود و یا این که احتمال تحقق آن کمتر است.
وی پیش گیری از بیماریها را امری حاکمیتی و فردی دانست و اشاره کرد: باید مواد مضر از برنامه غذایی حذف و مصرف نمک، شیرینی و روغن مدیریت شود. حدود پنج تا شش درصد سرطان ها ژنتیک هستند و ۹۴ تا ۹۵ درصد دیگر محیطی است بدین سبب اگر موارد محیطی به خوبی کنترل شود، تاثیرپذیری در دوری از انواع سرطان ها مشاهده خواهد شد و در موارد ژنتیک هم سفارش به انجام غربالگری داریم.
اکبری با اشاره به پیشرفت های کشورمان در درمان انواع سرطان ها خصوصاً سرطان سینه نسبت به خیلی از کشورهای دیگر اشاره کرد: پیش گیری از سرطان موضوع بسیار مهمی است که می تواند حداقل تا ۲۰ سال در افزایش طول عمر بیماران مفید باشد.
معاون پیشین وزارت بهداشت تصریح کرد: باید دوری از انواع دخانیات همچون سیگار و قلیان هم که تاثیر ۲۰ درصدی در مبتلاشدن به سرطان دارد مورد توجه قرار بگیرد و هشدارهای داده شده درباب لطمه های ناشی از دخانیات در موضوعات مختلف همچون سرطان را جدی بگیریم.
اکبری در ادامه اظهار داشت: در ایران میزان مصرف دخانیات از ۱۴ به ۱۷ درصد و در خانم ها نیز از ۴ به ۶ درصد رسیده که بسیار نگران کننده است و باید با همکاری رسانه ها برای افزایش آگاهی جامعه درباب مضرات انواع دخانیات همچون سیگار و قلیان و نقش آن در ابتلای به بیماری سرطان کار کرد.
به گزارش وبدا، رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران در آخر اظهار داشت: در عرصه پیش گیری از سرطان و کمک به درمان بهتر و موثرتر بیماران سرطانی نیازمند مشارکت بیشتر سمن ها و خیرین نیک اندیش حوزه سلامت با متخصصان و جراحان فعال در این زمینه تخصصی هستیم و اگر این مهم محقق شود می توانیم در آینده از دستاوردهای بهتر و بیشتر این حوزه تخصصی با افتخار سخن بگوییم.