آنی غذا: رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، از تهیه پیش نویس بهبود کیفیت و سلامت نان و ترویج آرد و نان کامل، آگاهی داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محمد اسماعیل مطلق، بهبود کیفیت نان و ترویج آرد و نان کامل را از اولویت های بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸ دانست و اظهار داشت: گزارش عملکرد دستگاه های اجرائی مختلف در موضوع این مصوبه بعد از تصویب، هر شش ماه یکبار به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه می شود. وی ادامه داد: در پیشنهاد این مصوبه دستگاه های اجرائی مختلف همچون وزارت جهاد کشاورزی، صمت، بهداشت، تعاون، اقتصاد، کشور، علوم و سازمان های برنامه و بودجه، صدا و سیما و استاندارد تکالیفی را بر عهده خواهند داشت که در مجموع ۳۵ تکلیف است. رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اهمیت ترین تکالیف دستگاه های اجرائی را شامل کاهش تصدی گری دولت در خرید گندم، افزایش تولید آرد کامل، اصلاح اساسنامه توزیع آرد، ارائه تسهیلات به نانوایان در راستای به سازی ماشین آلات، تامین مخمر مورد نیاز، گذراندن دوره های مهارتی و فنی، نظارت بر استانداردهای نان حجیم، تامین محتواهای آموزشی مورد تأیید وزارت بهداشت برای مدارس و مراکز آموزش عالی، تولید و انتشار محصولات رسانه ای، پایش کارگروه های استانی و نیز فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در مورد فواید نان کامل دانست. مطلق اشاره کرد: وزارت بهداشت در این مصوبه پیشنهادی ۱۱ تکلیف خواهد داشت که شامل نظارت بر اجرای استاندارد الزامی نان خصوصاً کاهش میزان نمک و افزودنی های بدون مجوز در نان، تعیین سبد مطلوب نان، آگاه سازی مصرف کنندگان نسبت به روش های درست بسته بندی، نگهداری و مصرف نان، تجهیز بازرسان بهداشت محیط به تجهیزات سیار سنجش در محل، ارائه آموزش به بازرسان بهداشتی در زنجیره گندم، آرد و نان، اعطای مجوز شناسه نظارت کارگاهی تولید نان، ادامه نظارت بر اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد، اجرای رتبه بندی بهداشتی نانوایی ها، فرهنگ سازی برای افزایش مصرف نان کامل، بررسی علمی اثرات مصرف نان کامل و اجرای ممنوعیت بکارگیری افراد فاقد کارت بهداشت در واحدهای تولید یا عرضه آرد و نان است.
منبع: anighaza.ir