آنی غذا: هدف اصلی رژیم غذایی MIND کمک به محافظت در مقابل کاهش تفکر و حافظه با افزایش سن است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید ادعا می کند که پیروی از رژیم غذایی MIND به مدت ۱۰ سال موجب کاهش اندک اما قابل توجهی در خطر مبتلاشدن به مشکلات فکری، حافظه و تمرکز می شود.
دکتر «راسل ساویر»، سرپرست تیم مطالعه از دانشگاه سینسیناتی، اظهار داشت: «با افزایش تعداد افراد دچار زوال عقل به خاطر افزایش جمعیت، یافتن تغییراتی که می توانیم برای به تأخیر انداختن یا کند کردن پیشرفت مشکلات شناختی ایجاد نماییم، بسیار اهمیت دارد. ما خصوصاً علاقمند بودیم ببینیم که آیا رژیم غذایی بر خطر اختلال شناختی در شرکت کنندگان تأثیر می گذارد یا خیر.»
رژیم چگونه جادوی خودرا عمل می کند؟
رژیم غذایی MIND ترکیب رژیم مدیترانه ای و رژیم غذایی DASH است که بر کاهش فشار خون تمرکز دارد.
ساویر اظهار داشت: «در میان اجزای رژیم غذاییMIND، ۹ گروه غذایی سالم برای مغز وجود دارد- سبزیجات برگ سبز، سایر سبزیجات، آجیل، انواع توت ها، لوبیا، غلات کامل، غذاهای دریایی، مرغ، و روغن زیتون.»
ساویر اضافه کرد: «در همین حال، پنج گروه غذایی ناسالم- گوشت قرمز، کره و مارگارین، پنیر، غذاهای سرخ شده و فست فودها، شیرینی ها- در رژیم غذایی MIND بسیار محدود هستند.»
رژیم غذایی MIND تمام خاصیت های کلیدی را دارد که برای کاهش التهاب سیستمیک، تسهیل کاهش وزن، بهبود سلامت میکروبیوم، بهبود مقاومت به انسولین، کاهش چربی های خون بالا لازم است.
بیش از ۱۴۰۰۰ نفر در این مطالعه شرکت داشتند. در شروع مطالعه و باردیگر یک دهه بعد، از شرکت کنندگان در مورد رژیم غذایی آنها سؤال شد و تحت نوار قلب، اندازه گیری فشار خون و آزمایش خون قرار گرفتند.
سپس پژوهشگران رژیم های غذایی را در پایبندی بالاتر به پارامترهای رژیم غذایی MIND امتیاز دادند.
این مطالعه نشان داد افرادی که رژیم MIND را با دقت بیشتری دنبال می کردند نسبت به افرادی که از رژیم غذایی MIND پیروی نمی کردند، ۴ درصد کمتر در معرض مشکلات حافظه و تفکر بودند. این یافته حتی بعد از در نظر گرفتن ورزش، تحصیلات، سیگار کشیدن، شاخص توده بدنی، شرایط پزشکی، سن و اضطراب یا افسردگی ثابت ماند.
برای زنان، این خطر حتی بیشتر کم شد – آنها ۶ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به اختلال شناختی بودند.
ساویر در یک نشریه خبری اظهار داشت: «این یافته ها مستلزم مطالعه بیشتر، خصوصاً جهت بررسی این تأثیرات متفاوت در بین مردان و زنان است، اما این مساله هیجان انگیز است که در نظر بگیریم که افراد می توانند تغییرات ساده ای در رژیم غذایی خود ایجاد کنند و بطور بالقوه خطر مبتلاشدن به مشکلات شناختی را کاهش داده یا به تعویق بیاندازند.»