در نشست تخصصی و فنی كشورهای عضو گروه پنج مطرح شد؛ بررسی آخرین یافته های علمی در مدیریت شیوع بیماری های تب دنگی و آبله میمون

به گزارش آنی غذا، نشست تخصصی و فنی کشورهای عضو گروه پنج (G5+) با هدف تبادل اطلاعات و تجارب در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری های تب دنگی و آبله میمونی برگزار گردید.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، سی امین نشست کشورهای عضو گروه پنج (G5+) به شکل مجازی امروز (سه شنبه) سوم مهرماه ۱۴۰۳ (۲۴ سپتامبر ۲۰۲۴) به میزبانی کشورمان و با حضور نمایندگان کشورهای عضو (افغانستان، پاکستان، عراق، تاجیکستان و ایران) با مبحث تب دنگی و آبله میمون برگزار شد.
در این جلسه که به شکل مجازی و با هدف تبادل اطلاعات و تجارب در زمینه پیشگیری و کنترل این بیماری ها برگزار شد، به بررسی آخرین یافته های علمی و روش های مؤثر در مدیریت شیوع این بیماری ها و نقش کشورهای هم مرز در جلوگیری از انتقال و گسترش بیماری های واگیردار پرداخته شد.
دکتر محمد حسین نیکنام، دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت و دکتر جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران و نمایندگان کشورهای عضو مطالبی را عرضه کردند.
بنابر این گزارش در این جلسه که مسؤلان بهداشتی وزارت بهداشت هم حضور داشتند، متخصصان و کارشناسان به بحث و تبادل نظر در مورد استراتژی های مقابله با این بیماری ها، تجربیات موفق کشورهای عضو گروه به اضافه پنج (G5+) و چالش های موجود در این عرصه پرداختند و ضمن به اشتراک گذاری تجربیات خود تجربیات کشور خود، به بحث و تبادل نظر پیرامون راهکارهای مناسب برای مقابله با تهدیدات بهداشتی ناشی از تب دنگی و آبله میمون پرداختند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، قابل ذکر است این رویداد بعنوان یک فرصت مهم برای تقویت همکاریهای بین المللی در زمینه بهداشت عمومی و ارتقاء سطح آگاهی در مورد بیماری های واگیر قلمداد می شود و انتظار می رود نتایج این وبینار به بهبود اقدامات پیشگیرانه و درمانی در کشورهای عضو گروه به اضافه پنج (G5+) کمک شایانی نماید.
تب دنگی، بیماری است که از راه گزش پشه آئدس آلوده از فرد بیمار به فرد سالم منتقل می شود. همچنین، آبله میمون که به تازگی توجهات جهانی را به خود جلب کرده است، یک بیماری ویروسی است که به سرعت درحال انتشار بوده و نیازمند اقدامات فوری و هماهنگی بین المللی است.