مطالعات نشان می دهد؛ نقش مصرف زیاد نمک در بروز بیماری ام اس

آنی غذا: دانشمندان مسیر مولکولی جدیدی را شناسایی کرده اند که ممکنست مصرف نمک را با خطر ام اس مرتبط کند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی مزمن است که در اثر تعامل بین عوامل محیطی مانند مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی و عوامل پرخطر ژنتیکی ایجاد می شود.
هنگامی که سلول های T تنظیمی، که نوعی از گلبول های سفید خون هستند که پاسخ ایمنی را در مقابل بافت خود بدن سرکوب می کنند، عملکرد ناصحیح داشته باشند، می توانند منجر به ایجاد ام اس و سایر بیماریهای خودایمنی شوند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که سطوح بالای سدیم منجر به تنظیم مثبت مسیر مولکولی شامل ژن های SGK-۱ و PRDM۱-S می شود و متعاقباً موجب اختلال عملکرد سلول های T تنظیمی می شود.
بنابراین این مطالعه مکانیسم بالقوه ای را نشان میدهد که بوسیله آن یک رژیم غذایی پر نمک می تواند خطر بیماریهای خود ایمنی را افزایش دهد.
نویسنده اصلی این مطالعه، دکتر «توموکازو سومیدا»، استاد دانشکده پزشکی ییل، اظهار داشت: «ما قبلاً نشان دادیم که سلول های T تنظیمی در بیماریهای خودایمنی انسان، خصوصاً ام اس معیوب هستند و نشان میدهد که آنها نقش مهمی در ابتلاء به بیماریهای خودایمنی، خصوصاً ام اس دارند. در این مقاله، ما مکانیسم اساسی مسئول از دست دادن تنظیم ایمنی در بیماری ام اس را کشف کردیم که هم عوامل محیطی و هم عوامل ژنتیکی را به هم مرتبط می کند. علاوه بر این، ما درحال شناسایی یک هدف جدید برای درمان بیماریهای خودایمنی هستیم.»
به گفته پژوهشگران، نزدیک به ۲.۸ میلیون نفر در سرتاسر جهان دچار بیماری ام اس هستند. در ضمن بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین، غلاف محافظی که رشته های عصبی را می پوشاند، حمله می کند. این پروسه دمیلیناسیون منجر به آسیب، التهاب و علایم در رابطه با ضعف عضلانی فیبرهای عصبی می شود.
مطالعات نشان داده اند مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی با افزایش ریسک ابتلاء به بیماریهای خودایمنی، همچون بیماری ام اس مرتبط می باشد.
علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که قرار گرفتن در معرض غلظت های بالای سدیم، مانند موارد در رابطه با مصرف رژیم غذایی پر نمک، می تواند با القای فعال سازی SGK۱ با عملکرد سرکوب کننده سلول های T تنظیم کننده تداخل کند.
در مطالعه حاضر، پژوهشگران دریافتند که قرار گرفتن در معرض غلظت های بالای سدیم در وضعیت آزمایشگاهی منجر به افزایش بیان PRDM۱-S می شود. شواهد بیشتر نشان میدهد که افزایش مصرف نمک منجر به فعال شدن مسیر PRDM۱/SGK-۱ در سلول های T تنظیمی می شود که در اختلال عملکرد آنها نقش دارد.

منبع: