فزونی تشریح كرد؛ صفر تا صد تغذیه زائرین پیاده

به گزارش آنی غذا، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تکیه بر رعایت نکات تغذیه ای در پیاده روی اربعین، اظهار داشت: زائرین باید متناسب با شرایط جسمی خود، از غذاهای سالم و بهداشتی استفاده نمایند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار نمود: افراد متناسب با وضعیت و شرایط جسمی خود و رعایت اعتدال باید از غذاهای سالم و بهداشتی مصرف کنند و از درهم خوری و مصرف غذاهای چرب و سنگین اجتناب کنند. این کارشناس تغذیه بر لزوم خودداری از مصرف غذاهای سرو شده در ظروف روباز که در معرض هوا و گرد و غبار قرار دارند، اظهار داشت: زائرین از نگهداری غذای پخته شده بیشتر از دو ساعت در دمای محیط، گرم کردن آن بیشتر از یکبار، ذخیره آن برای وعده های بعدی و خوردن غذای مانده اکیداً پرهیز کنند. وی ضمن تاکید بر اجتناب از غذا خوردن در ظروف مشترک، اضافه کرد: زائرین این سفر معنوی حتما بشقاب، قاشق، چنگال، لیوان یک بار مصرف و شخصی همراه خود داشته باشند. استفاده از آب بهداشتی و بسته بندی رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از بطری های آب بسته بندی بهداشتی و نوشیدنی های کم شیرین و کم نمک را در حین پیاده روی به زائرین سفارش کرد و اظهار داشت: یکباره و در حجم زیاد آب و مایعات را مصرف نکنید بلکه جرعه جرعه و به تدریج در طول روز بنوشید. به نقل از ایشان، زائرین برای جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی باید از مصرف نوشیدنی های بسیار سرد اجتناب کنند. فزونی، افزودن برش های لیموترش، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب را راهکار مناسبی برای طعم دار کردن آب عنوان نمود. پرهیز از مصرف نوشابه و نوشیدنی های حاوی کافئین کارشناس تغذیه معاونت بهداشت نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین مانند قهوه، نوشابه و چای پررنگ را باعث کم آبی بدن عنوان نمود. به نقل از ایشان، مصرف نوشابه گازدار و خوراکیهای شیرین، مواد غذایی سنگین و دیرهضم (مانند غذاهای چرب و خشک، غذاهای سرخ شده و شور، گوشت های فرآوری شده و غذاهای نیمه آماده) به دلیل افزودن انواع ادویه، نمک و شکر زیاد از علل تشدید تشنگی و باعث از دست رفتن آب بدن هستند. مصرف چهار واحد میوه روزانه فزونی ضمن اشاره به لزوم مصرف میوه در این سفر اظهار داشت: مصرف میوه ها ضمن تأمین آب و الکترولیت های مورد نیاز بدن، مانع کم آبی می شود اما با عنایت به قند بالای میوه ها مصرف بیشتر از چهار واحد در روز سفارش نمی گردد. وی تصریح کرد: میوه ها باید با آب سالم شسته و ترجیحاً قابل پوست کندن باشند. استفاده از لیموترش در خلال این سفر همراه با غذا از دیگر سفارش های رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه بود. به نقل از ایشان، زائرین می توانند میوه های خشک و انواع مغزهای کم نمک را بعنوان میان وعده های مغذی استفاده نمایند و کشمش، خرما، توت خشک، انجیر، آلو خشک، گردو و بادام هم همراه داشته و در طول سفر به میزان متعادل مصرف کنند. کارشناس تغذیه معانت بهداشت به افراد اخطار داد از خوردن سالاد و سبزیجات خام که در مورد نحوه شست وشو و ضدعفونی شدن آنها اطمینان ندارند خودداری کرده و ترجیحاً انواع سبزی و صیفی های پخته شده همراه با غذا استفاده نمایند. ماست و لبنیات بهداشتی و پاستوریزه مصرف کنید رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از ماست (کم چرب و پاستوریزه) به همراه کمی نعناع، پونه، گل سرخ را به زائرین سفارش کرد و اظهار داشت: ماست منبع خوبی از آب، املاح، ویتامین و پروتئین است و سیستم ایمنی فرد را تقویت می کند. این کارشناس تغذیه با تکیه بر پرهیز از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه بخصوص پنیر، کره و شیر محلی به شکل فله، به زائرین سفارش کرد از محصولات غذایی دارای بسته بندی بهداشتی استفاده نمایند. فزونی تصریح کرد: افراد در صورت ابتلاء به بیماری خاص یا زمینه ای حتما پیش از سفر با پزشک خود در مورد تنظیم برنامه غذایی و دارویی مشورت کنند. وی ضمن اشاره به اهمیت بسیار زیاد زمان بندی مناسب مصرف غذا در بیماران دیابتی برای کنترل و پیشگیری از افت قند خون، اظهار داشت: فاصله زیاد بین وعده های غذایی سبب اُفت قند خون می شود. رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در انتها تصریح کرد: بیماران دیابتی باید با عنایت به این مورد و شرایط خود و دستور پزشک در حین پیاده روی در ساعات معین غذا یا میان وعده مصرف کنند.

منبع: