به گزارش آنی غذا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن اشاره به یک باور غلط در رابطه با تفاوت برنج کته و آبکش، اظهار داشت: از نظر میزان انرژی و چاق کنندگی تفاوتی بین برنج کته و برنج آبکش وجود ندارد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، سمیرا ربیعی اظهار داشت: در روش پخت برنج به صورت کته، آب در برنج باقی مانده و آرسنیک آن خارج نمی گردد. اما در پخت برنج به صورت آبکش، مقداری از آرسنیک آن خارج می شود. ازاین رو از نظر بهداشتی، برنج آبکش سالم تر از برنج کته است. این دکترای علوم تغذیه ضمن اشاره به این که از نظر تغذیه ای، برنج کته مغذی تر است اما از نظر بهداشتی، برنج آبکش سالم تر است تصریح کرد: باید به دنبال روش پختی باشیم که ضمن حفظ ویتامین های گروه B، میزان آرسنیک برنج هم به حداقل ممکن برسد. وی ضمن اشاره به بهترین روش پخت برنج اظهار داشت: هم اکنون بهترین روش پختی که برای برنج پیشنهاد شده اینست که به ازای هر پیمانه برنج خام، چهار پیمانه آب در قابلمه ریخته شود. پس از به جوش آمدن آب، برنج از قبل خیسانده شده، در قابلمه ریخته شده و به مدت پنج دقیقه بجوشد. ربیعی اضافه کرد: سپس برنج آبکشی شود و آب آن دور ریخته شود. باردیگر برنج داخل قابلمه ریخته شده و این دفعه، به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب به قابلمه اضافه شود و برنج با حرارت کم دم کشیده شود. وی تصریح کرد: در روش آبکش کردن معمولی مقدار زیادی از ویتامین های گروه Bاز بین می رود. در روش کته کردن معمولی نیز، آرسنیک برنج خارج نمی گردد. به قول ربیعی، مزیت روش پخت پیشنهادی اینست که ضمن حفظ ویتامین های محلول در آب برنج، ۷۰ درصد آرسنیک از برنج خارج می شود. این روش بخصوص برای نوزادان و کودکان که بیشتر در معرض خطرات ناشی از آلودگی با آرسنیک قرار دارند سفارش می شود.
منبع: anighaza.ir