آنی غذا: فلفل چیلی اغلب به سبب خاصیت چربی سوزی و افزایش متابولیسم شناخته می شود. با این وجود، تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف بیشتر فلفل چیلی ممکنست با خطر بیشتر چاقی همراه باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، فلفل چیلی فلفل تند و خوش طعمی است که در خیلی از غذاها در سرتاسر جهان استفاده می شود. آنها متعلق به گونه کپسایسین هستند که شامل فلفل دلمه ای هم می شود.
تحقیقات در مورد کپسایسین، ترکیب فعال زیستی اصلی در فلفل چیلی را به سبب فواید سلامتی امیدوارکننده، خصوصاً برای سلامت قلب و عروق، برجسته می کند. شواهد نشان میدهد که این پتانسیل به مدیریت چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی کمک می نماید.
با این حال، چندین مطالعه مشاهده ای در مقیاس بزرگ، همچون یک مطالعه جامع انجام شده در روستاهای چین، ارتباط قابل توجهی را بین دفعات مصرف غذاهای تند و چاقی کلی نشان داده اند.
برای بررسی این موضوع، مطالعه ای ارتباط بین مصرف فلفل چیلی و خطر چاقی را در آمریکایی ها بررسی کرد.
مشابه سایر مطالعات مشاهده ای، مطالعه جدید نشان داد که مصرف مکرر فلفل چیلی با شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر و خطر چاقی، خصوصاً در زنان و بزرگسالان بالای ۶۰ سال مرتبط می باشد.
علیرغم یافته های متناقض در مورد نقش فلفل چیلی در چاقی تا به امروز، کارشناسان توضیحات بالقوه ای را برای نتایج متناقض ارائه می دهند.
این مطالعه داده های ۶۱۳۸ بزرگسال آمریکایی ۲۰ ساله و بالاتر را در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ تحلیل و بررسی کرد.
با استفاده از پرسشنامه بسامد غذا، پژوهشگران فراوانی مصرف فلفل را در ۱۲ ماه گذشته ارزیابی کردند.
محققان برمبنای پاسخ ها، شرکت کنندگان را به ۳ گروه تقسیم کردند:
• عدم مصرف فلفل قرمز: صفر بار در ماه (۱۷%)
• مصرف گاه به گاه فلفل قرمز: کمتر از یک دفعه در هفته (۷۴%)
• مصرف مکرر فلفل قرمز: حداقل یک دفعه در هفته (۹%)
این مطالعه تفاوت های قابل توجهی را در عوامل جمعیت شناختی و سبک زندگی و همین طور خطر چاقی در میان سه گروه مصرف کننده فلفل قرمز مشخص کرد.
حدود ۳۰ درصد از افرادی که به ندرت فلفل تند می خورند چاق بودند، در مقایسه با حدودا ۳۵ درصد از مصرف کنندگان گهگاهی فلفل قرمز و نزدیک به ۳۸ درصد از مصرف کنندگان مکرر فلفل چیلی.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که بطور متوسط، افرادی که مکرر فلفل قرمز مصرف می کنند، شاخص توده بدنی شان ۰.۷۱ واحد بالاتر از افراد غیر مصرف کننده بود.
تجزیه و تحلیل همین طور نشان داد گروهی که بیشترین مصرف فلفل قرمز را داشتند، ۵۵ درصد بیش از افراد غیرمصرف کننده در معرض خطر چاقی قرار داشتند.
منبع: anighaza.ir