به گزارش آنی غذا، مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، در ارتباط با خواص توت فرنگی و همینطور احتیاط در خوردن این میوه، نکاتی را متذکر شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مینا کاویانی، توت فرنگی را میوه ای خوشرنگ، خوش طعم و بسیار محبوب از خانواده گل سرخیان برشمرد و اظهار داشت: این میوه کم کالری منبع غنی مواد معدنی و ویتامین های سودمند برای سلامتی است. وی ادامه داد: مواد گیاهی موجود در توت فرنگی شامل فلاونوئیدها همچون آنتوسیانین و کاتچین، اسیدهای فنولیک، تانین ها و رزوراترول است و این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند. کاویانی ضمن اشاره به نتایج پژوهش های علمی، اظهار داشت: مصرف توت فرنگی در جلوگیری از سرطان، پیری، التهاب و بیماری های عصبی مؤثر است. توت فرنگی دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی است و از نظر شاخص ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن بسیار بالا است و می تواند خطر بیماری های سرطان و قلبی عروقی را کم کند. وی، توت فرنگی را غنی از ویتامین C دانست و اضافه کرد: هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی با داشتن ۸/۵۸ میلی گرم ویتامین سی می تواند حدود ۹۸ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین کند. در این میوه هم مانند توت، علاوه بر ویتامین C، آنتی اکسیدان های دیگری مانند ویتامین E، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، لوتئین و گزانتین یافت می شود. به قول کاویانی، توت فرنگی سرشار از ویتامین های گروه B مانند B2، PP، B6 و فولات است و مقادیر نسبتاً بالایی از مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز، فلوراید، مس، آهن و ید را داراست. وی ضمن اشاره به نقش این میوه در تنظیم قندخون، اضافه کرد: یکی از خواص توت فرنگی کمک به تنظیم بهتر قند خون است. محققان اعتقاد دارند که با مصرف توت فرنگی بخصوص بعد از مصرف یک وعده غذایی، تنظیم قند خون و انسولین بهتر صورت می گیرد. کاویانی، شاخص قندی توت فرنگی را ۴۰ عنوان نمود که به نسبت پایین است یعنی توت فرنگی سبب افزایش ناگهانی قند خون نشده و در نتیجه برای افراد مبتلا به دیابت کم خطر تلقی می شود. وی، فیبر غذایی را ماده دیگری برشمرد که در توت فرنگی به مقدار مناسبی وجود دارد و خاطرنشان کرد: مصرف توت فرنگی عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش را تسهیل کرده و به دفع مواد مضر و زائد کمک می نماید. موارد احتیاط مصرف توت فرنگی مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه ضمن اشاره به موارد احتیاط در مصرف توت فرنگی، اظهار داشت: حساسیت به توت فرنگی امکان دارد در بعضی افراد بخصوص کودکان دیده شود. به نقل از ایشان، ورم و قرمزی در ناحیه دهان، لب ها و زبان، اگزما، کهیر، سردرد، آبریزش بینی، خارش چشم ها، وزوز گوش ها، ناراحتی گوارشی، افسردگی، بیش فعالی و بی خوابی برخی از علائم حساسیت به توت فرنگی است و افرادی که به توت فرنگی حساسیت دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.