آنی غذا: کارشناس دفتر پایش و نظارت بر مصرف فراورده های سلامت سازمان غذا و دارو، از افزایش مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در فصل بهار آگاهی داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، راضیه کشاورز ملکی، با اعلان اینکه همه ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در کشور ایجاد می شود، اظهار داشت: تعدادی از روش ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست. وی ادامه داد: تعدادی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیستند. کشاورز افزود: از مصرف قارچ های خودرو مخصوصاً قارچ هایی که در کنار تنه درختان، خصوصاً درختان خشک شده می رویند یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود. کارشناس سازمان غذا و دارو اشاره کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها برمبنای خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است. کشاورز اشاره کرد: به هر فردی که مدعی تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ می باشد نباید توجه کرد ضمن این که مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هیچ گاه نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست. وی اشاره کرد: برای حفظ سلامت خود و خانواده تان تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنید.
منبع: anighaza.ir