آنی غذا: نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد پسرانی که مقدار زیادی نوشابه شیرین گازدار و آبمیوه می نوشند در آینده بیشتر در معرض مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ هستند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران دریافتند به ازای مصرف هر ۲۳۰ میلی لیتر نوشیدنی شیرین در روز در دوران کودکی پسرها، با افزایش ۳۴ درصدی مقاومت به انسولین در دوران نوجوانی هم راه است.
نتایج نشان میدهد نوشیدنی های قندی و آب میوه ها نیز با افزایش سطح قند خون مرتبط بودند.
«سورن هارنوس لبلانک»، محقق ارشد از دانشکده هاروارد، می گوید: «در حالی که این یافته ها مقدماتی هستند، اما شواهد موجود ارتباط بالقوه بین نوشیدنی های حاوی قند افزودنی و خطر طولانی مدت دیابت نوع ۲ در کودکان را نشان میدهد.»
برای این مطالعه، پژوهشگران سلامت حدود ۵۰۰ کودک را که در یک مطالعه طولانی مدت درحال انجام روی زنان و فرزندانشان شرکت داشتند، ردیابی کردند.
به گفته پژوهشگران، مصرف بیش از اندازه مواد غذایی حاوی قند افزودنی، خطر ابتلاء به چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، فشار خون بالا و پوسیدگی دندان را در افراد می افزاید.
برای مطالعه جدید، پژوهشگران تخمین زدند که کودکان بطور متوسط چقدر نوشیدنی های شیرین و آب میوه مصرف می کنند و این برآوردها را با آزمایش های خونی که در نوجوانی برای نشانگرهای دیابت نوع ۲ به انجام می رسد، مقایسه کردند.
آنها دریافتند پسرانی که نوشیدنی های شیرین بیشتری مصرف می کنند نسبت به انسولین مقاوم تر هستند، به این معنا که سلول های ماهیچه، چربی و کبد نمی توانند به آسانی قند را از خون جذب کنند. بنظر می رسد مقادیر زیاد نوشیدنی های شیرین و آب میوه موجب افزایش سطح قند خون می شود.
به گفته پژوهشگران، دختران مانند پسرها در معرض خطر نیستند، برای اینکه آب میوه تنها موجب افزایش اندکی در سطح قند خون آنها می شود.
هارنوس لبلانک اظهار داشت: «محققان از کشف این تفاوت بین پسران و دختران شگفت زده شدند.»
نتایج همین طور نشان داد که خوردن میوه های تازه هیچ تأثیر آشکاری بر خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در پسران یا دختران ندارد.
منبع: anighaza.ir