به گزارش آنی غذا، خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان داده است که بیماری اجسام لویی، اختلال عصبی بزرگ بعد از آلزایمر، امکان دارد از اوایل سن میانسالی و پیش از بروز علایم در افراد شروع شود.
به گزارش نوروساینس، بیماری زوال عقل با اجسام لویی، نوعی زوال عقل است که با تغییر در خواب، رفتار، شناخت، حرکت و تنظیم عملکردهای خودکار بدن مشخص می شود و از دست دادن حافظه همیشه علامت اولیه آن نیست.
این تحقیق با استفاده از داده های منحصر به فرد کالبدشکافی پزشکی قانونی فنلاندی، نشانگرهای این بیماری را در ۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال بدون هیچ گونه تشخیص بالینی پارکینسون یا بیماری اجسام لویی یافت. این کشف بر شیوع بالقوه بیماری اجسام لویی در بین افراد میانسال تاکید می کند و اهمیت تشخیص زودهنگام برای درمان موثر را برجسته می کند.
حقایق کلیدی تحقیق
۱. شروع زودهنگام: تغییرات بیماری زوال عقل با اجسام لویی می تواند در افراد بالای ۵۰ سال بسیار زودتر از آن چه پیش از این تشخیص داده شده بود، شروع شود.
۲. تحقیقی منحصربه فرد: این نخستین تحقیقی است که نشانگرهای بیماری زوال عقل با اجسام لویی را در افراد جوان و میانسال بدون تشخیص شناخته شده، با استفاده از داده های کالبدشکافی پزشکی قانونی فنلاند بررسی می کند.
۳. نتایج درمانی: تشخیص زودهنگام می تواند به صورت قابل توجهی اثربخشی درمان بیماری های دژنراتیو(تحلیل برنده) مغز را افزایش دهد و یافته ها را برای نگاههای درمانی آینده بسیار مهم کند.
بیماری زوال عقل با اجسام لویی
بیماری زوال عقل با اجسام لویی پس از بیماری آلزایمر دومین بیماری تخریبی مغز است. اجسام لویی، رسوبات پروتئین آلفا سینوکلئین، در ساقه مغز، سیستم لیمبیک و قشر مغز یافت می شوند. تغییرات بافتی مشابهی هم در بیمارانی که از نظر بالینی بیماری پارکینسون تشخیص داده شده است، دیده می شود.
تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی در شروع بیماری دشوار است، چونکه به کندی پیشرفت می کند. علایم اغلب شامل اختلالات حرکتی، مشکلات حافظه و علایم روان پزشکی است.
محققان دانشگاه های هلسینکی و تامپر برای نخستین بار در تحقیق جدید خود، وقوع نشانگرهای بیماری زوال عقل با اجسام لویی را در افراد جوان و میانسالی که مشخص نبود از بیماری اجسام لویی یا پارکینسون رنج می برند، بررسی کردند. مطالعات مشابه قبلی، بروز نشانگرهای بیماری را در افراد بالای ۶۰ سال بررسی نموده اند.
محققان دریافتند که تغییرات بیماری زوال عقل با اجسام لویی امکان دارد در میانسالی در مغز آغاز به ایجاد نماید، حتی اگر هنوز علایم واقعی وجود نداشته باشد.
دانشیار لیزا میلیکانگاس از دانشگاه هلسینکی می گوید: یافته های ما نشان داده است که بیماری زوال عقل با اجسام لویی امکان دارد در افراد بالای ۵۰ سال شایع تر از آن چه پیش از این تصور می شد باشد. در این تحقیق، ما تغییرات بیماری را در ۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال که تشخیص بالینی بیماری پارکینسون یا بیماری زوال عقل با اجسام لویی نداشتند، پیدا کردیم. با این وجود، مطالعات بیشتری برای تایید نتایج مورد نیاز است.
تشخیص زودهنگام؛ درمان موثرتر
محققان در تحقیق خود، از داده های منحصر به فرد کالبدشکافی پزشکی قانونی بین المللی فنلاند استفاده کردند که شامل حدود ۶۰۰ فرد ۱۶ تا ۹۵ ساله است که در خارج از بیمارستان فوت کرده اند.
میلیکانگاس اظهار نمود که در آینده درمان های توسعه یافته ضد بیماری های دژنراتیو مغزی برای بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری یا در معرض خطر مبتلا شدن به این بیماری هستند، استفاده می شود.
وی ادامه داد: ازاین رو پی بردن به شیوع تغییرات بیماری در گروههای سنی جوان تر مهم می باشد چونکه این زمان موثرترین زمان برای شروع درمان ها خواهد بود.