به گزارش آنی غذا، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنایت به تقارن ماه رمضان و سال نو، نکاتی را پیرامون تغذیه و خورد و خوراک روزه داران متذکر شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، ضمن اشاره به برخی نکات به منظور داشتن یک الگوی غذایی مناسب در ماه رمضان، اظهار داشت: از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده خودداری شود، از مصرف مقادیر زیاد زولبیا، بامیه، حلوا، حلواشکری، نوشابه های شیرین، شربت های شیرین و در حجم زیاد خودداری شود. وی ادامه داد: حتما از انواع میوه های فصل و سبزیجات تازه به هنگام سحری و یا بعد از افطار استفاده گردد. از مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس در وعده سحری یا افطار خودداری شود، چونکه زمینه بروز ناراحتی های گوارشی مانند سوزش سر معده برگشت غذا از معده به مری (ترش کردن) را فراهم می آورد. مصرف انواع خوراک های سبزیجات، خوراک حبوبات سفارش می شود. اسماعیل زاده افزود: مصرف آب لیمو ترش تازه در وعده سحری به منظور جلوگیری از بروز تشنگی در ساعات روزه داری سفارش می شود؛ از مصرف نمک اضافی در خوراک ها و از غذاهای شور و پرنمک و غذاهای کنسرو شده پرهیز شود، چونکه علاوه بر مضرات و صدمات بر سیستم قلب و عروق، سبب تشدید تشنگی در ساعات روزه داری می شود. حتما از نان های سبوس دار به جای نان های سفید بدون سبوس استفاده گردد. وی ادامه داد: همینطور از مصرف کیک های چرب، شیرینی خامه ای، پیراشکی، نان های روغنی، تنقلات چرب و شور مانند چیپس پرهیز شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: روزه گرفتن می تواند برای خیلی از افراد گامی به سمت یک سبک زندگی سالم تر و متعادل تر باشد. اما هر فردی که دارای یک بیماری مانند بیماری قلبی، فشارخون بالا یا دیابت است، یا زنان آبستن و شیرده باید پیش از روزه گرفتن به با پزشک خود مشورت کنند.