آنی غذا: نحوه صحیح نگهداری از سبزیجات در حفظ ارزش غذایی آنها موثر است و در عین حال برای حفظ همه ترکیبات مغذی باید روش درست پخت و پز مواد غذایی را دنبال کنید.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، متخصصان تغذیه تاکید دارند عوامل مختلف از مدت زمان پخت و پز گرفته تا روش خرد کردن سبزیجات، همگی در حفظ مواد مغذی آنها موثر است.
سایت «ان دی تی وی» در این مطلب جهت استفاده حداکثری از فواید غذاها به ویژه سبزیجات به نکات زیر اشاره کرده است:
– برای هر ماده غذایی روش صحیح خرد کردن را انتخاب کنید. روش های اشتباه خرد کردن می تواند مواد مغذی را خصوصاً در میوه ها و سبزیجات از بین ببرد. ابتدا باید سبزیجات را بشویید و سپس خرد کنید. هیچ گاه برعکس این عمل را انجام ندهید برای اینکه می تواند بیشتر مواد مغذی را از بین ببرد.
بسیاری افراد، مواد غذایی را خرد کرده و آنها را در یخچال یا فریزر جهت استفاده های بعدی نگهداری می کنند که روش درستی نیست. سبزیجات خرد شده را به مدت طولانی نگه ندارید برای اینکه بعد از خرد شدن در معرض هوا قرار گرفته و ترکیبات مغذی خودرا از دست می دهند. سبزیجات تازه را در زمان استفاده خرد کنید.
– به اندازه خرد کردن سبزیجات نیز توجه کنید. نکته دیگری که می تواند هنگام خرد کردن سبزیجات به حفظ مواد مغذی آنها کمک نماید این است که سبزیجات را به قطعات خیلی کوچک خرد نکنید. سبزیجات را در تکه های بزرگ تری خرد کنید تا کمتر در معرض هوای محیط قرار بگیرند.
– به مدت زمان طبخ غذا هم توجه کنید. مدت زمان پخت و پز و قرار گرفتن در معرض گرما نکته مهمی است که حتما باید آنرا در نظر بگیرید. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرما یکی از مهم ترین عوامل از میان رفتن مواد مغذی در سبزیجات است. زمان پخت و پز را مناسب انتخاب نموده و با کاهش این زمان به حفظ هرچه بیشتر ارزش غذایی خوردنی ها کمک کنید. بیشتر ویتامین ها نسبت به گرما حساس هستند، بدین جهت از حداقل زمان نیاز برای پخت استفاده کنید.
به مقدار مناسب از آب استفاده کنید. مقدار آبی که به غذای خود اضافه می کنید نیز بر حفظ ارزش غذایی خوردنی ها تاثیر می گذارد. اهتمام کنید حداقل آب ممکن را به غذای خود اضافه کنید، چونکه مواد غذایی در آب مورد استفاده برای پخت حل می شوند. برای کاهش مدت زمان پخت و پز، درِ ظرف غذا را بسته و آنرا بطور کامل بپوشانید.
و در آخر فراموش نکنید که گرم کردن باردیگر غذا یکی از بدترین کارها است. این کار غذا را باردیگر در معرض گرما قرار داده و ترکیبات شیمیایی مواد غذایی را دگرگون می کند. اهتمام کنید غذا را به اندازه کافی بپزید تا مجبور به نگهداری و استفاده مجدد از آن نشوید. استفاده از مواد غذایی تازه تهیه شده، بهترین گزینه برای بهره مندی حداکثری از مواد مغذی است.