به گزارش آنی غذا، معاون بهداشت وزارت بهداشت، علت اصلی ۸۰ درصد از مرگ و میرها را ناشی از بیماری های غیرواگیر و تغذیه ناسالم عنوان نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، حسین فرشیدی، در نشست کشوری مدیران بهبود تغذیه معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در ستاد وزارت بهداشت، اظهار داشت: تغذیه، عامل مهمی در سلامت افراد است. تغذیه به همه بیماری ها ارتباط دارد. اگر تغذیه به خوبی مدیریت نشود مشکلات عدیده ای در زمینه سلامت پیش می آید، چونکه تغذیه در بیماری های غیرواگیر همچون چاقی، دیابت، قلبی و عروقی تأثیرگذار است. وی ادامه داد: خیلی از بیماری ها را با تغییر ساده در سبک زندگی و تغذیه می توانیم کنترل نماییم. قدم اول درمان این بیماری ها، تغذیه سالم و فعالیتهای بدنی است که می تواند بار مالی بسیار زیاد دارو را بکاهد. فرشیدی با اشاره به اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطان ها با دو فاکتور فعالیت بدنی و تغذیه قابل پیشگیری می باشند، اظهار نمود: در سال ۲۰۱۹ عوامل خطر تغذیه ای ۶۵ هزار مورد مرگ را در کشور سبب شده است و متأسفانه روند این عوامل به صورت متوسط در چهار سال گذشته کاهشی نبوده است. وی با تکیه بر این که الگوی تغذیه در جامعه باید عوض شود، اظهار داشت: یکی از مؤثرترین راهکارهای کاهش بیماری ها، آشنا کردن مردم با غذای مناسب می باشد. مصرف غذا با الگوی مناسب محلی و منطقه ای هم بسیار در این حوزه نقش دارد. فرشیدی با اشاره به اینکه ارتقای سطح سواد سلامت از عامل های اصلی برنامه آموزش سلامت خانواده وزارت بهداشت است، افزود: هدف ما باید خودمراقبتی و استراتژی ما باید ارتقای سطح سواد مردم باشد. وی ادامه داد: در اغلب استانهای کشور نان بعنوان غذای اصلی مطرح است، پس باید فرهنگ استفاده از نان کامل را در جامعه نهادینه نماییم چونکه بیماری هایی مثل سرطان و قلب و عروق مستقیم با تغذیه ارتباط دارند. معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید کاری نماییم که همان ایمانی که مردم به تأثیرگذاری واکسن ها دارند، به پیاده روی و تغذیه سالم هم داشته باشند، عنوان کرد: کاهش مصرف نمک باعث کاهش فشار خون، کاهش سکته مغزی و مرگ می شود. با کاهش مصرف نمک، از ۲۷ درصد سکته ها و مرگ ها میتوان پیشگیری کرد. هزینه ای که برای ترویج تغذیه سالم می نماییم بسیار کمتر از هزینه بیماری های غیرواگیر است. فرشیدی عنوان کرد: بعنوان پزشک قلب به تمام بیماران سفارش می کنم کنار غذا حتما سبزی یا کاهو مصرف کنند، چونکه تغذیه به همه بیماری ها ارتباط دارد. وی ادامه داد: اگر فقط مصرف قند و نمک را در کل کشور کاهش دهیم خیلی از مشکلات و بیماری ها برطرف می شود. باید کاری نماییم که دستگاههای مختلف در رابطه با میزان نمک و قند محصولات بدون کسب اطلاع از وزارت بهداشت تصمیم گیری نکنند.
منبع: آنی غذا