مصرف قهوه چه تاثیری بر سلامت زنان دارد؟

به گزارش آنی غذا، خراسان رضوی اغلب افراد از نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی لذت می برند، در واقع قهوه به افراد کافئین می دهد تا روز خویش را با انرژی آغاز کنند اما به نظر می آید، اما دلیلی وجود دارد که بعضی از افراد نسبت به دیگران از این نوشیدنی محبوب لذت نمی برند و این مورد امکان دارد در ارتباط با جنسیت آنان باشد.
به نقل از هلث، بر مبنای نتایج تحقیق منتشرشده در سال ۲۰۰۸، مردان تاثیرات قهوه را به خوبی زنان تحمل نمی کنند. در واقع، این تحقیق نشان داد که زنان نسبت به عدم مصرف کافئین حساس تر هستند و مردان تاثیرات کافئین روزانه را بیشتر احساس می کنند.
معمولاً کافئین می تواند تا پنج ساعت در سیستم بدن باقی بماند اما عوارض جانبی کافئین بر روی مردان امکان دارد برای مدت طولانی تری نسبت به زنان حس گردد. حتی اگر مردان نسبت به اثرات قهوه حساس تر باشند اما مصرف قهوه بر سطح استروژن در زنان تأثیر می گذارد و بر مبنای نتایج تحقیقی که توسط موسسه ملی سلامت انجام شده است، بین سطح استروژن و مصرف کافئین ارتباط وجود دارد.
این مطالعه عادات نوشیدن قهوه زنان آسیایی، سفیدپوست و سیاهپوست را مورد بررسی قرار داد. دو فنجان قهوه در روز (حدود ۲۰۰ میلی گرم) منجر به افزایش سطح استروژن در زنان آسیایی شد. همین نتیجه در مورد زنان سیاهپوست هم صادق بود با این وجود مصرف همان مقدار قهوه در روز در زنان سفید پوست، سطح استروژن را کم کرد.
انریکه شیسترمن از بخش اپیدمیولوژی، آمار و تحقیقات پیشگیری در مرکز ملی سلامت کودک و توسعه انسانی، یونیس کندی شرایور (NICHD) اظهار داشت: «نتایج نشان داده است که مصرف کافئین در بین زنان طی سنین باروری بر سطح استروژن آنان تأثیر می گذارد».
این مطالعه هم چنین به این حقیقت اشاره دارد که ژنتیک در چگونگی تأثیر مصرف قهوه بر بدن ما و میزان مصرف قهوه ای که می توانیم تحمل نماییم، نقش دارد.
به قول استادیار گروه پزشکی پیشگیرانه در دانشکده پزشکی فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن، مریلین کورنلیس که در مورد ارتباط بین ژن ها و مصرف قهوه تحقیق می کند: «به عنوان مثال، اگر من یک نوع ژنتیکی در رابطه با متابولیسم کافئین بالاتر داشته باشم، به صورت کلی کافئین یا قهوه بیشتری مصرف می کنم، در واقع ژنتیک رفتار ما را تغییر می دهد».
بر مبنای نتایج تحقیق سال ۲۰۱۶ که در نشریه گزارش های علمی (Scientific Reports) انتشار یافت، دلیلی وجود دارد که چرا برخی افراد بیشتر از دیگران در روز قهوه مصرف می کنند. این مطالعه داده های جمع آوری شده از ۱۲۰۰ روستای ایتالیایی را با ۱۷۳۱ نفر ساکن هلند مقایسه کرد. کسانی که بیان بیشتر یک ژن خاص – PDSS۲ – را داشتند گزارش کردند که به فنجان های کمتری از این نوشیدنی محبوب نسبت به افراد فاقد این ژن نیاز داشتند.
محقق این تحقیق، نیکولا پیراستو از دانشگاه تریست ایتالیا اظهار داشت: فرضیه این است، افرادی که سطوح بالاتری از این ژن دارند، کافئین را کندتر متابولیسم می کنند و بنابراین است که قهوه کمتری می نوشند. آنان باید کمتر قهوه بنوشند تا همچنان اثرات مثبت کافئین مانند بیدار بودن و احساس خستگی کمتر را دریافت نمایند.
به نظر می آید، توانایی تحمل تاثیرات قهوه خیلی بیشتر از دوست داشتن این نوشیدنی تأثیر دارد همه چیز از ژن های شما گرفته تا تمایلات جنسی امکان دارد بر انتخاب شما تأثیر بگذارد.

منبع: