آنی غذا: افزایش مداوم چاقی در سرتاسر جهان بر نیاز به جایگزین های سالم تر قند تاکید می کند. در چند سال قبل شاهد عرضه جایگزین های مختلف قند بوده ایم.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، تحقیقات قبلی نشان میدهد که تعدادی از شیرین کننده های مصنوعی بطور بالقوه می توانند موجب مشکلات سلامتی شوند.
محققان دانشگاه وین اتریش دریافتند که مصرف شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز در مقایسه با مصرف شکر موجب افزایش سطح اندوتوکسین باکتریایی در بدن نمی گردد.
یک مطالعه جدید در اتریش بررسی کرد که چگونه شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز بر سلامت روده ما تأثیر می گذارد و نشان داد که ممکنست جایگزین ایمن تری برای مصرف قند باشد.
در چند سال گذشته، جایگزین های مختلفی برای قند در دسترس بوده است، همچون آسپارتام، سوکرالوز، اریتریتول، و عصاره های برگ استویا.
در حالی که سازمان غذا و دارو آمریکا همه جایگزین های قند را جهت استفاده در غذاها تأیید می کند، تحقیقات قبلی نشان داده است که تعدادی از شیرین کننده های مصنوعی بطور بالقوه می توانند موجب مشکلات سلامتی مانند افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی، تغییرات در میکروبیوم روده و افسردگی شوند.
اکنون، پژوهشگران دانشگاه وین در اتریش دریافتند که شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز در مقایسه با مصرف قند، که به عنوان ساکارز نیز شناخته می شود، افزایشی در سطح اندوتوکسین باکتریایی در بدن ایجاد نمی نماید.
سوکرالوز یک شیرین کننده مصنوعی است که با نام Splenda به فروش می رسد.
اگرچه سوکرالوز در سال ۱۹۷۶ کشف شد، اما تا سال ۱۹۹۸ توسط سازمان غذا و دارو آمریکا تأیید نشد.
سوکرالوز حاوی کالری نیست، اما از فرآیندی ایجاد می شود که با بهره گیری از قند واقعی آغاز می شود. گروههای خاصی در قند با اتم های کلرید جایگزین می شوند. به همین دلیل، بیشتر سوکرالوز بدون تجزیه از بدن عبور می کند و کالری آنرا صفر می کند.
مطالعات قبلی نشان میدهد که سوکرالوز در مقایسه با شکر و سایر شیرین کننده های مصنوعی به کاهش وزن بدن کمک می نماید.
با این حال، تحقیقات دیگر می گویند سوکرالوز ممکنست اثرات منفی بر بدن داشته باشد، مانند افزایش مقاومت به انسولین و التهاب کبد.