به گزارش آنی غذا، یک مطالعه جدید نشان داده است که هر دو نوع نوشابه های گازدار عادی و رژیمی می توانند سطح انسولین بزاقی را بالا برند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، بعضی از افراد نوشیدنی های گازدار عادی را با نوشیدنی های رژیمی جایگزین می کنند، اما اثرات طولانی مدت آنها بر سلامتی مشخص نمی باشد.
یک مطالعه جدید نشان داد که هر دو نوع نوشابه های گازدار عادی و رژیمی سبب افزایش سطح انسولین بزاقی می شوند.
نتایج حاکی از صدمه احتمالی مصرف بیش از اندازه و نوشابه های معمولی و رژیمی است. با این وجود، تحقیقات بیشتری در این حوزه مورد نیاز است.
محققان برای مدت طولانی آسپارتام را در بزاق تشخیص دادند. این نشان داده است که در یک بازه زمانی طولانی تر این ماده در بدن باقی می ماند و ازاین رو می تواند به صورت بالقوه پاسخ بدن به شیرین کننده را تحت تاثیر قرار دهد.
محققان در ادامه دریافتند که پس از مصرف نوشابه معمولی و رژیمی، سطح انسولین بزاقی افزایش خواهد یافت. آنها خاطرنشان کردند که سطح انسولین بزاق امکان دارد با سطح سرمی انسولین ارتباط داشته باشد.
آنها همینطور دریافتند که افزایش سطح آسپارتام بزاقی با مصرف نوشابه رژیمی با افزایش سطح انسولین بزاقی ارتباط دارد.
به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض انسولین طولانی مدت و نامناسب می تواند منجر به عوارض میکرو و ماکروواسکولار در رابطه با عوارض و افزایش مرگ و میر در دیابتی ها همچون رتینوپاتی، نوروپاتی، بیماری کلیه، انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی شود.
منبع: anighaza.ir