به گزارش آنی غذا، یک متخصص طب ایرانی، ضمن اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس، در رابطه با تغذیه دانش آموزان نکاتی را متذکر شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مریم السادات پاک نژاد اظهار داشت: باید برای تهیه میان وعده بچه ها در مدرسه، از پیش برنامه ریزی کنید برای اینکه دانش آموزی که صبحانه و میان وعده مناسب نخورد در مدرسه بی حوصله، خسته و بی دقت است. وی سفارش کرد که انواع مغزیجات همچون فندق، پسته، بادام، گردو یا آجیل های شیرین مثل کشمش و مویز و یا نخودچی به عنوان خوراکی برای بچه ها مناسب می باشد. پاک نژاد اضافه کرد: می توان مغزیجات را بصورت پودر شده درون شیر ریخت و یا با مقداری شیره انگور یا خرما مخلوط کرد. همین طور می توان خرما را با انواع مغزها چرخ کرد و بصورت توپک به بچه ها داد یا از مغزها لوز تهیه کرد. این متخصص طب ایرانی با اعلان اینکه یبوست مشکل شایعی در میان بچه ها است سفارش کرد که حتما مقداری انجیر در خوراکی های بچه ها قرار داده شود. پاک نژاد اضافه کرد: یکی از خوراکی هایی که خیلی مناسب بچه ها است نارگیل رنده شده مخلوط با شکر است که انرژی زیادی به بچه ها می دهد و بسیار مغذی است و خیلی از بیماریهای آنها را نیز درمان می کند. وی با اعلان اینکه از دسته حبوبات نخود بسیار مفید می باشد، گفت: می توان با نخود غذاهای متنوعی همچون فلافل، کتلت نخود، شامی لپه را به شکل ساندویچ برای بچه ها درست کرد یا حتی نخود را پخته و با کره و آویشن و آبلیمو مخلوط کرد و به عنوان میان وعده در اختیار بچه ها قرار داد. پاک نژاد افزود: انواع ساندویچ ها مثل ساندویچ املت و نان و پنیر با سبزی یا گردو و یا مربا و یا ساندویچ هایی مثل همبرگر خانگی، پوره سیب زمینی، فلافل و…، برای بچه ها مناسب می باشد. وی ادامه داد: یکسری خوراکی ها مثل فرنی، شیربرنج و شله زرد برای بچه های لاغر و کم بنیه مناسب تر است همین طور سمنو، سوپ، خوراک عدسی یا لوبیا به عنوان میان وعده خوب است. این متخصص طب ایرانی با اشاره به این که میوه ها سرشار از ویتامین هستند و می توان به عنوان میان وعده در مدرسه به دانش آموزان داد اظهار داشت: سیب بهترین میوه برای بچه ها است، خصوصاً بچه هایی که یک مقدار گرفتار اضطراب و تنش های عصبی هستند و یا رفلاکس معده دارند. حتی می توان بصورت کمپوت درست کرد. وی ادامه داد: در کنار میوه ها می توان از سبزیجات پخته همچون هویچ، شلغم یا لبو نیز به عنوان میان وعده دانش آموزان استفاده نمود. خصوصاً در فصل سرما که سرماخوردگی شیوع دارد. پاک نژاد افزود: نوشیدنی مثل شیرعسل، شیر همراه مغزیجات، شربت عسل یا شربت شیره انگور مناسب می باشد. همین طور شکر سرخ که در شیر حل شود برای یبوست دانش آموزان مناسب می باشد. وی گفت: عمدتا غذاهای سنتی ما سالم هستند؛ انواع خورشت ها و آش ها و سوپ ها به شرطی که ادویه زیادی نداشته باشند و نمک زیادی نداشته باشند برای وعده اصلی دانش آموزان که ساعات طولانی در مدارس هستند مناسب می باشد. پاک نژاد با اشاره به اهمیت خواب بچه ها در دوران مدرسه اظهار داشت: بچه هایی که مزاج خشکی دارند عموماً لاغر هستند و به آسانی به خواب نمی روند؛ بدین سبب باید غذاهایی بخورند که رطوبت دارند. خوردن کاهو یا آش ها و سوپ ها یا استفاده موضعی از روغن ها مثل روغن کدو، بادام و بنفشه و شیر بادام به داشتن خواب خوب کمک می نماید. این متخصص طب ایرانی در آخر اظهار داشت: مشکلات جسمی و ذهنی دانش آموزان در مدرسه با کمبود تغذیه و الگوهای غذایی ارتباط نزدیکی دارد و تأثیر مستقیمی بر یادگیری آنها می گذارد، علاوه بر والدین که باید تغذیه مناسب را در اختیار دانش آموزان قرار دهند؛ مدارس نیز باید غذاها و میان وعده های مناسب را در بوفه ها به فروش برسانند.