به گزارش آنی غذا، پیاده روی طولانی مدت در اربعین و کالری سوزاندن در مسیر، سبب می شود شما تمایل بیشتری برای مصرف غذا و میوه داشته باشید، اما باید در راه پیاده روی اربعین، دقت بیشتری برای تغذیه خود به خرج دهید.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، خیلی از موکب ها افتخار خود می دانند که در راه پیاده روی اربعین از زائرین پذیرایی کنند، اما اینکه شما مراقب خود و خوراکتان باشد، مهم است؛ چونکه با عنایت به این مهم، می توانید سلامتتان را تضمین کنید.
خورد و خوراک مهم پیاده روی:
امکان دارد علایق شما برای مصرف مواد غذایی، زیاد باشد، اما این دلیل نمی شود که به همه موکب های پذیرایی سر بزنید و از مواد غذایی آنها مصرف کنید.
از خوردن سالاد و سبزیجات خام بدون اینکه سالم سازی شده باشد، خودداری کنید. توجه داشته باشید که میوه ها را پیش از مصرف، خوب بشویید و سالم سازی کنید.
از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه بخصوص پنیر، کره و شیر محلی غیر پاستوریزه خودداری کنید.
پیش از مصرف مواد غذایی کنسرو شده، ۲۰ دقیقه آنها را بجوشانید. اگر کنسروی که استفاده میکنید، باد کرده، زنگ زده، سوراخ شده و یا بوی نامطبوع دارد، آنرا سریع به دور بیندازید.
غذاهای پخته شده نباید بیشتر از ۲ ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک مرتبه نباید گرم شوند.
از حمل موادغذایی پخته شده به صورت انفرادی خودداری کنید.
اگر غذای پخته شده ای را حمل میکنید، آنرا در محیط مناسب قرار دهید. در غیر این صورت، از جابه جایی و حمل آن بیشتر از ۲ ساعت خودداری کنید.
به علت گرمی هوا و برای پیشگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید. با خود کمی نعنا و پونه همراه داشته باشید و با دوغ مخلوط کرده و میل کنید. نعنا و پونه خاصیت ضدعفونی کنندگی دستگاه گوارش را دارند.
از ماست کم چرب و پاستوریزه، لیمو ترش و یا آب لیمو همراه با غذا استفاده کنید.
برای پیشگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب، آب بسته بندی شده، به همراه داشته و مصرف کنید.
از مصرف یخ هایی که در شرایط غیربهداشتی قرار دارند، روی زمین نگهداری و یا خرد می شوند، خودداری کنید.
برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده استفاده کنید.
از آب چشمه، نهر یا رودخانه برای نوشیدن استفاده نکنید. آب باقیمانده در بطری ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.
از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یکبار مصرف شفاف، خودداری کنید.
در طول راه، بعنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخود، کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک و لیموترش همراه خود داشته باشید.
به علت گرمای هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری کنید. مصرف زیاد نمک، سبب افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرمازدگی کند. به اضافه اینکه تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا گرفتار بیماری های گوارشی نشوید.
برای جلوگیری از گرمازدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنید. البته تا جایی که امکان دارد در خانه این شربت را تهیه کرده و به همراه داشته باشید.
شست وشوی قاشق، چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی صورت گیرد. در صورت امکان، از قاشق های یکبار مصرف استفاده کنید.
نباید غذاهایی را که زود فاسد می شود، به همراه داشته باشید. سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک، ماهی و یا سس مایونز از این دسته مواد غذایی اند.
درست است که کشور عراق، در همسایگی ایران است و ذائقه غذایی آن کشور امکان دارد با ما یکسان باشد، اما بهتر است که از غذایی که نمی دانید چه در آن استفاده شده، مصرف نکنید. امکان دارد به یکی از مواد غذایی آن حساسیت داشته باشید.
از مواد غذایی موکب هایی مصرف کنید که شناسنامه بهداشت دارند.