آنی غذا: عضو انجمن علمی مامایی ایران، بر اهمیت تغذیه با شیرمادر و تاثیر آن در سلامت مادر و نوزاد تاکید نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، فرزانه گلبنی اظهار داشت: شیر مادر بافت زنده ای است که از آن به عنوان خون سفید یاد می شود و اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر واقعیتی است که طب ایرانی و نیز طب رایج تاکید و توجه خاصی به آن دارند، بنا بر این دوران شیردهی به نوزاد همانند دوران حاملگی با اهمیت می باشد. سخنگوی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران اضافه کرد: یکی از فاکتورهای مهم موفقیت در شیردهی انجام زایمان طبیعی است؛ چون از همان ابتدا مادر و نوزاد در ارتباط نزدیک با هم هستند که مهم ترین عامل موفقیت در شیردهی است، در صورتیکه در زایمان غیرطبیعی ممکنست این تماس پوستی و نزدیک مادر و نوزاد صورت نگیرد و یا در ۲۴ ساعت اول از شیرخشک استفاده گردد که کار اشتباهی است و بیشتر سبب بستری نوزادان در اثر افزایش احتمال زردی نوزاد می شود بدین جهت نیاز به آموزش و آگاهی دادن به مادران بیش از پیش احساس می شود. عضو هیئت علمی دفتر طب ایرانی و مکمل با اعلان اینکه شیردهی برای مادر نیز فواید زیادی در پی دارد، اظهار داشت: شیردهی علاوه بر آنکه حس عاطفی بین مادر و کودک را زیاد می کند، موجب می شود تا مادران بعد از زایمان کمتر گرفتار افسردگی شوند، آمار ابتدا به سرطان سینه و تخمدان و خونریزی های بعد از زایمان را کاهش می دهد و سبب کاهش وزن مادر می شود؛ در حقیقت شیردهی جز اصلی پروسه بازگشت مادر به شرایط زمان پیش از حاملگی است. گلبنی با اشاره به برخی باورهای غلط درباب شیرمادر و کافی نبودن آن برای تقویت نوزاد، اظهار داشت: این باورها اشتباه است و شیر مادر بهترین و کامل ترین تغذیه برای نوزاد است، در صورتیکه شیرخشک، شیر گاو هیدرولیزه شده است که مناسب رشد و تکامل نوزاد نیست و مادرانی که بهر دلیلی قادر به شیردهی نباشند، می توانند با مراجعه به بانکهای شیر دانشگاه های علوم پزشکی کشور (۱۲ بانک شیر) مبادرت به تهیه شیر کنند. سخنگوی انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: طبق آمارها حدودا ۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد دارند و فقط ۵ درصد به علت برخی بیماریها امکان شیردهی ندارند و نیاز است که با مراقبت، حمایت جامعه و آموزش های لازم که ماماها به مادران داده می دهند، تغذیه با شیرمادر را ترویج نماییم. وی با اشاره به این که شعار امسال نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل، محل کار و جامعه است، اظهار داشت: تاکید کشورهای جهان به ایجاد محیط های کار دوستدار شیردهی مادر و کودک است که دارای اتاق های مادر به همراه یخچال برای نگهداری شیر است، انتظار می رود تا مسئولان حوزه سلامت به این نکته مهم توجه داشته باشند که محیط های کار باید همسو با ساختار خانواده باشد تا مادران دغدغه نگه داری و شیردهی به کودک خودرا نداشته باشند. گلبنی درباب تدابیر طب ایرانی در تغذیه مادر بعد از زایمان، اظهار داشت: نقش غذا در تولید شیر مهم می باشد، داشتن رژیم غذایی متعادل که در برگیرنده همه ی مواد مغذی باشد می تواند به عملکرد بهتر سلول ها و تولید و ترشح شیر کمک نماید، در این دوران مادر می تواند با خوردن سبزیجات بخارپز شده، گوشت ها و میوه و آب میوه در کنار آش جو و سوپ جو، جوانه ها، شیربرنج و حریره بادام و مغزها نیازهای تغذیه ای بدن خودرا جبران کند. عضو انجمن علمی مامایی ایران اضافه کرد: در کنار تغذیه مناسب، پیاده روی، ورزش و ماساژ، خستگی ناشی از خواب نامنظم مادر را تا حدود زیادی جبران می کند؛ همین طور انجام ماساژ روزانه علاوه بر ایجاد آرامش منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیردهی خواهد شد. گلبنی اظهار داشت: برخی گیاهان مانند زیره، بابونه، شنبلیله، کنجد، سیاه دانه در افزایش شیر موثرند و می توان بعد از پایان هفته دوم زایمان استفاده نمود. همین طور برخی غذاها و خوراکی ها همچون شیر، شیر برنج، فرنی، حریر بادام، شیر بادام، تخم مرغ، گوشت گوسفندی، گوشت پرندگان، مرغ یا جوجه مرغ، آبگوشت، عصاره گوشت، نخودآب، شیره انگور، انگور، انجیر، مویز، بادام، پسته، فندق، انواع سوپ و آش می تواند به افزایش شیرمادر کمک نماید.