به گزارش آنی غذا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر اهمیت تغذیه با شیرمادر تاکید و از تربیت مشاوران شیردهی اطلاع داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محمدرضا سهرابی، ضمن اشاره به فواید بسیار زیاد شیرمادر، تصریح کرد: شیر مادر کامل ترین و سازگارترین غذا برای نوزاد است و تا پایان شش ماهگی به تنهایی برای تغذیه شیرخوار کافی است. به نقل از ایشان، کودکانی که از شیرمادر تغذیه می شوند ایمنی بهتری در مقابل بیماری ها دارند و کمتر به بیماری های گوارشی و اسهال مبتلا می شوند. سهرابی، برقراری ارتباط عاطفی بین مادر و نوزاد را از دیگر فواید تغذیه با شیر مادر برشمرد و تصریح کرد: تلاش ما اینست که هیچ کودکی از این نعمت الهی محروم نشود وی، عدم شیردهی مادر به نوزاد را سبب ایجاد نتایج زیادی در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی برشمرد. سهرابی، بخشی از جمعیت شاغل کشور را متشکل از زنانی برشمرد که در سنین باروری هستند و خاطرنشان کرد: حمایت اجتماعی و قانونی از این قشر در فرزندآوری و تشویق به تغذیه با شیر مادر اهمیت به سزایی دارد. به نقل از ایشان، در قانون ترویج تغذیه با شیرمادر و قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت به این حمایت ها توجه شده و در همین راستا مواد قانونی تصویب شده است. سهرابی، مرخصی زایمان و مرخصی ساعتی شیردهی مادران شاغل، آماده سازی اتاق شیردهی و مهد کودک در محل کار و تأمین امنیت شغلی مادران بعد از زایمان و بازگشت به کار را همچون این قوانین برشمرد و اضافه کرد: همه سازمان ها، ادارات و نهادها ملزم به اجرای این قوانین هستند و علاوه بر وزارت بهداشت سایر بخش ها و سازمان ها هم باید در بهبود این شرایط مشارکت و همکاری داشته باشند. وی ضمن اشاره به تاثیر مثبت تغذیه با شیرمادر بر سلامت کودک به تبیین اقدامات حمایتی معاونت بهداشت دانشگاه از مادران در جهت ترویج تغذیه با شیر مادر پرداخت. سهرابی، راه اندازی اتاق مادر و کودک در ۷۱ مرکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را همچون این اقدامات برشمرد که در جهت اجرای ماده ۲۲ قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت و تکریم و حفظ حقوق مادر و کودک انجام شده و فضایی امن با حفظ حریم خصوصی برای استراحت مادران آبستن و شیردهی نوزادان است. وی ضمن اشاره به تربیت مشاوران شیردهی، اظهار داشت: سومین دوره تربیت مشاوران شیردهی به صورت نظریه و عملی با حضور ۲۵ فراگیر سال قبل اجرا شد و مشاوران آموزش دیده بعد از گذراندن آزمون OSCE درحال عرضه خدمات در سطوح محیطی هستند. سهرابی همینطور از فعالیت ۱۹ مرکز مشاوره شیردهی در حوزه زیر پوشش دانشگاه اطلاع داد که بیشتر از ۳ هزار مشاوره شیردهی توسط آنها در سامانه اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۱ ثبت شده است. به نقل از ایشان، برگزاری دوره های آموزشی آمادگی زایمان طبیعی، اهمیت تغذیه با شیر مادر و فواید هم آغوشی مادر و نوزاد (برای بیشتر از ۷ هزار و۸۰۰ مادر)، آموزش مباحث کتب «قدم نو رسیده مبارک» و «مراقبت و نگهداری از نوزادان نارس» در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه های سلامت، خانه های بهداشت و بخش خصوصی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این خصوص بود. سهرابی، آموزش مادران را در موفقیت شیردهی در ساعات اولیه بعد از تولد نوزاد بسیار مهم عنوان نمود و خاطرنشان کرد: در ۴۰ بیمارستان دوست دار کودک زیر پوشش این دانشگاه، آموزش های لازم در مورد اهمیت تغذیه با شیر مادر در قسمت های زنان، کلینیک بارداری، بلوک زایمانی، NICU و بخش اطفال به مادران عرضه می شود. به نقل از ایشان، برگزاری کمیته دانشگاهی ارتقای سلامت نوزادان، کارگاه های آموزشی مشاوران شیردهی درمورد اهدای شیر به بانک شیرمادر، طراحی چک فهرست بازدید از اتاق مادر و کودک، تهیه منابع آموزشی برای سفیران سلامت و رابطان بهداشت و بازآموزی مراقبان سلامت و بهورزان از دیگر فعالیتهای انجام شده در جهت ترویج تغذیه با شیرمادر توسط معاونت بهداشت دانشگاه بوده است. سهرابی تصریح کرد: تغذیه با شیر مادر به تضمین بقا، سلامت و رفاه فرزندان و خانواده های آنها کمک می نماید و در دستیابی به اهداف توسعه پایدار نقش کلیدی دارد.
منبع: آنی غذا