آنی غذا: رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، از تنظیم سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و تصویب آن در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی آگاهی داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، دکتر زهرا عبداللهی، رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، در نشست مجازی درباب روند امنیت غذا و تغذیه در جهان و ایران که با حضور روسا و کارشناسان دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور و مسئولین دبیرخانه های سلامت دستگاههای اجرائی و سازمان ها برگزار شد، به بررسی چالش ها و راهکارهای امنیت غذا و تغذیه در ایران و جهان پرداخت.
وی ضمن اشاره به روند رو به افزایش ناامنی غذایی در کشورهای جهان به علت تنش های سیاسی و شوک های اقتصادی ناشی از آنها به بیان تبعات اقتصادی همه گیری ها همچون کووید۱۹، همچون از دست دادن شغل و کاهش درآمد افراد به ویژه در جوامع کم درآمد، اختلال در زنجیره تامین غذا، نوسانات قیمت غذا در کشورهای کم درآمد و افزایش قیمت غذا در جهان پرداخت.
عبداللهی همین طور ضمن اشاره به برخی بحران ها همچون خشکسالی، کاهش بارندگی، سیل و طوفان، تحریم ها و کاهش واردات در کشورهایی که وابسته به واردات غذا، انرژی و نهاده های کشاورزی هستند، کاهش دسترسی به غذا به علت افزایش قیمت و کاهش کمک های غذایی بشردوستانه، ضایعات و تلفات غذا در جهان، تصریح کرد: بر طبق گزارشات فائو و سازمان جهانی بهداشت اگر کشورها بموقع مداخلات و برنامه هایی را برای ارتقای امنیت غذایی اجرا نکنند، روند سوء تغذیه و گرسنگی در جهان افزایشی خواهد بود.
رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری بر امنیت غذایی و بهره مندی همه اقشار جامعه از سبد غذایی کافی و مغذی و سالم و تامین تغذیه سالم به عنوان یک موضوع کلیدی و اولویت دار تاکید کرده اند و رئیس جمهور در شانزدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تدوین سند ملی و جامع امنیت غذا و تغذیه با مشارکت همه دستگاههای اجرائی ذی نقش را در دستور کار شورایعالی قرار داد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی اظهار داشت: سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی تنظیم و در هفدهمین جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه امسال به تصویب رسید.
رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اضافه کرد: در این سند ملی ۱۰ ساله، راهبردها و اقدامات و برنامه هایی که در حیطه های مختلف امنیت غذا و تغذیه همچون تولید و تامین غذا، دسترسی فیزیکی و اقتصادی آحاد جامعه به غذا، تامین نیازهای تغذیه ای و حفظ و ارتقای سلامت تغذیه ای مردم به ویژه مادران حامله و شیرده، کودکان و نوجوانان و سالمندان که لطمه پذیری بیشتری نسبت به کمبودهای تغذیه ای و سوء تغذیه دارند و همین طور سلامت و ایمنی غذا و وظایفی که هر یک از دستگاههای اجرائی برعهده دارند، با همکاری کارشناسان و خبرگان امنیت غذایی در دستگاههای ذی ربط و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور تدوین شده است و دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی برمبنای وظایف قانونی خود پایش و رصد استقرار سند ملی را بوسیله کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه و کمیته های فنی مربوطه بر عهده دارد.