آنی غذا: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزایش آگاهی عمومی درباب روش های انتقال بیماری تب کریمه کنگو را با اهمیت ترین راه حل در پیش گیری از مبتلاشدن به این بیماری عنوان نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محمدرضا سهرابی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را یکی از بیماریهای ویروسی قابل انتقال از حیوان به انسان عنوان نمود. وی با اشاره به این که هر سال برخی از موارد ابتلاء به این بیماری در کشور گزارش می شود اظهار داشت: این بیماری در تمام فصول سال ممکنست مشاهده شود، اما در فصل بهار و تابستان شایع تر است. سهرابی درباب روش های انتقال این بیماری اظهار داشت: یکی از راه های انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تماس با خون و ترشحات و لاشه دام آلوده در هنگام ذبح یا دوره زمانی کوتاهی بعد از ذبح است. وی، این بیماری را اغلب در رابطه با شغل افراد دانست و اضافه کرد: ذبح کنندگان، قصابان، کارگران کشتارگاه ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانه دار بدنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده در معرض خطر ابتلاء به این بیماری هستند. سهرابی با اعلان اینکه در خیلی از نقاط کشور و به ویژه در روستاها مردم کماکان مبادرت به خرید دام زنده از محل های بدون مجوز می کنند، اظهار داشت: با توجه به این که متأسفانه این دام ها بصورت سنتی ذبح می شوند، افراد در معرض خطر ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو قرار می گیرند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دیگر راه های انتقال بیماری به گزش انسان توسط کنه هایی اشاره نمود که بر روی بدن دام های آلوده به ویروس زندگی می کنند. به گفته ی ایشان، کنه ها ضمن خونخواری و تغذیه از خون دام های آلوده به ویروس آلوده می شوند و هنگام خونخواری این کنه های آلوده از انسان، عامل بیماری وارد خون فرد شده و به بیماری مبتلا می شود. سهرابی تصریح کرد: احتمال خطر انتقال بیماری بوسیله تماس غیرایمن با خون و ترشحات بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو به کادر بهداشتی درمانی بسیار زیاد است. بدین سبب سفارش می شود کادر بهداشتی درمانی در برخورد با بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو احتیاطات ایمنی را به دقت رعایت نمایند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از نشانه های اولیه بیماری به بروز ناگهانی تب، سردرد شدید، لرز و درد عضلانی اشاره نمود که به طور معمول بین ۳ تا ۱۳ روز بعد از تماس با ویروس (بسته به راه انتقال بیماری) در فرد ظاهر می شود. سپس علایم بیماری به سمت وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدن بروز می کند. به گفته ی ایشان، ویروس در دام هایی نظیر گاو، گوسفند و بز می تواند موجب بیماری شود اما علامت خاصی در آنها ندارد. بدین سبب از ظاهر دام نمی توان به وجود بیماری در حیوان پی برد. سهرابی با اشاره به اجرای مستمر برنامه مراقبت بیماری تب کریمه کنگو در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: تمام کارکنان بهداشتی و درمانی با شناسایی موارد مشکوک بیماری اقدامات لازم در این خصوص را انجام می دهند، بدین سبب جای هیچ نوع نگرانی در این خصوص وجود ندارد. توصیه های مهم برای پیش گیری از ابتلاء به بیماری – گوشت مصرفی مورد نیاز خانوار از مراکز مجاز تهیه شود و حتما مهر تأیید سازمان دامپزشکی داشته باشد. – از تماس مستقیم دست با گوشت تازه ذبح شده پرهیز شود و در هنگام خرد کردن گوشت از دستکش استفاده گردد. – گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا اگر به ویروس آلوده است، پاک شود. – انجماد گوشت بلا فاصله بعد از ذبح ویروس را از بین نمی برد بدین سبب از منجمد کردن گوشت بلا فاصله بعد از ذبح خودداری شود. – از خوردن گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده خودداری شود. – در مسافرت به مناطق روستایی از نزدیک شدن به دام ها خودداری شود. – از جدا کردن کنه ها از روی پوست دام ها با دست اجتناب شود.
منبع: آنی غذا